Szponzorált videoklipek 2013-ból

Az itt összegyűjtött TOP 5 videóklipben egy közös biztosan van: szponzori segítséggel készültek. Végignézve a videókat, számos támogatóval és szponzori megjelenési formával találkozunk. Mindez segítséget nyújthat például akkor, amikor éppen egy cég ajtaján kopogtatunk támogatásért. 

Mary Popkids – Nightdrive (Nikon, Redbull, Puma Social)

A Viva Comet 2013-nyertes legjobb klip, a Punnany Massif-val közös Mosoly meglehetősen magasra tette a lécet a Mary Popkids számára, amit a srácok a tőlük megszokott lazasággal ugrottak át. Miután elkészült Nightdrive c. daluk, Kama, a zenekar énekese megnyerte maguknak Emil Goodmant és Menzkiet (Room 168), a Turbómetál autós blog operatőrét, az Umbrella filmprodukciós és utómunka céget, miközben a klip elkészítését állandó támogatóik, a RedBull és a Puma Social is segítette, s a vizuális világért a Nikon kamerái feleltek. Az énekes elmondása szerint a számos támogató megnyerése sokban köszönhető a Mosoly sikerének, viszont a remekül sikerült klip így is jó példa arra, hogy megéri nagyon álmodni!

Busa Pista – Nem hall, nem lát (BP shop, Lenovo)

Ez a videoklip kiváló példa arra, hogy ha az előadó a szponzor termékeivel teljes mértékben azonosulni tud, még akkor sem érezzük soknak a termékelhelyezést, ha folyamatosan az arcunkba tolják. Busa Pista és a klipben feltűnő barátai minden erőlködés nélkül „illeszkednek” a BP Shop ruháiba, az pedig nem meglepő, hogy valahonnan szólnia kell a zenének – miért ne lehetne az egy Lenovo készülék?! Persze az sem árt, ha az egyre népszerűbb budapesti imidzs videó egyben szépen kivitelezett.

Kiscsillag – Őrkutya (Suzuki)

Ebben a videoklipben pedig pont nem tolakodó a Suzuki logó, de örülünk a Kiscsillag támogatásának, mert így Miki357, akinek már számos video dicséri keze munkáját, apró utalásokkal tarkított füstös hangulatot teremthetett Lovasi Andrásék dalához.

Cloud9+ – Lights (Red Bull)

Noha a Cloud9+ előző videója, a Breath után a Lights című dalhoz forgatott imidzsklip nem egy merész fordulat, ne feledkezzünk meg a Red Bull Made In Garage sorozatáról sem, aminek köszönhetően számos zenekar után a Cloud9+ is részesült a Red Bull támogatásában.

The [hated] tomorrow- Anyáddal (Traubisoda, Red Bull)

Szintén a Redbull támogatásának is köszönhető, a még a Traubisoda által szponzorált the [hated]tomorrow videoklip, amihez 30 helyszínen 25 napon át forgattak. A nagy költségvetéssel és szereplőbrigáddal rendelkező klipben több ismert arc is felbukkan, mint például az elsők közt szponzorált előadó, Fluor Tomi.

Szöveg: MAVRÁK KATA

Fotó: SHUTTERSTOCKCategories: Videó

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: