A magyar Middlemist Red lehet a világ legjobbja

A budapesti Middlemist Red-et a világ egyik legígéretesebb zenekarának tartják a Deezer szerkesztői. 182 ország bandái közül választották be abba a négybe (!), akik a Deezer Young Guns programban mérkőzhetnek meg a hallgatók kegyeiért. A Middlemist Red pedig most toronymagasan vezet.

A zenekar 2012 végén alakult, a fiúk a Kőbányai Zenei Stúdió gólyatáborában jöttek rá: működik köztük a zenei kémia. Így hamarosan megalakult a Middlemist Red: Deli Somával (basszusgitár), Ürögdi Ábellel (dob), Nóvé Somával (ének-gitár) és Papp Dáviddal (gitár). A közös munka gyümölcse az  As If You Could Mess This Up című bemutatkozó kislemezük lett, melyet novemberben mutattak be a Gödör Klubban . A négyszámos EP egyedi, kissé garázsos, elszállós neo psych-rock dalaira egyből felfigyelt a hazai sajtó, februárban pedig megnyerték az Index alternatív dalversenyét, „A Szám”-ot, Single Switcheroo című dalukkal.

Middlemist Red

Middlemist Red

A honi sikerek után most itt az esély arra, hogy a világ számos pontján megismerjék és megszeressék a Middlemist Redet, a győzelemhez pedig nem kell mást tenni, mint minél többször meghallgatni a dalaikat. A francia streaming szolgáltató ugyanis minden lejátszást, listához adást, illetve kedvencekhez adást pontokkal jutalmaz.

  • 1 hallgatás 1 pont
  • 1 szám hozzáadása a kedvencekhez 3 pont
  • 1 szám hozzáadása egy lejátszási listához 3 pont
  • Az album hozzáadása a kedvencekhez 5 pont
  • Az előadó hozzáadása a kedvencekhez 10 pont

A Deezer szerkesztői minden országból egy zenekart nevezhettek, majd az így kiválasztottak közül belsős szavazással választották ki azt a négyet, melyet a legígéretesebbnek tartanak a világsikerre. Az esélyes zenekarok kiválasztásánál a szerkesztők a különleges hangzás mellett arra is figyeltek, hogy olyan ifjú csapatokat válasszanak be, akiknek még nincs lemezszerződésük.

A Middlemist Red mellett a fülöp-szigeteki The Ransom Collective, a kanadai The Posterz, és a costa rica-i Monte kerültek be a legjobb négy közé. A győzelem azé a zenekaré lesz, akit a legtöbben hallgatnak meg Deezeren június 16-ig. A hazai Middlemist Red eddig toronymagasan vezet, a sok lejátszásnak köszönhetően pedig ők birtokolják a MAHASZ streaming toplistájának első négy helyét is.

A Middlemist Red kislemeze itt érhető el, a szavazás még egy hétig tart: http://www.deezer.com/album/7821959

Hallgassatok rájuk!

UPDATE 16/06/2014:

A Middlemist Red zenekar megnyerte a Deezer Young Guns versenyét!

Szerző: NAGY KÁTYA

 Categories: Hírek

1 reply

Trackbacks

  1. Ilyen volt a zeneipar 2014-ben – ahogy a magyar szereplők látják |

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d