Duplázik az Artisjus – Jön a 10. IZÉ és a 10. Dal+Szerző magazin!

Július legelején a Dal+Szerző magazinból és az Inspiratív Zenei Ébresztőből is a tízedikhez érkezünk. A 10. IZÉ ezúttal a VOLT Fesztiválról jelentkezik, de addig is felelevenítjük az elmúlt időszak legjavát: interjúkat, összeállításokat, inspiráló gondolatokat és emlékezetes pillanatokat.

A Dal+Szerző hiánypótló magazinként jelent meg a hazai nyomtatott sajtó palettáján két éve. Nem csak szerzőknek, hanem minden zenei alkotónak szól a zeneipar aktuális kérdéseiről, újdonságairól negyedévente. Megtudhattuk például, hogy mit nevezünk rádiós slágernek, mit gondol a tehetségkutatókról Kovács Kati vagy Caramel. Kiderült az is, a zenének milyen pszichológiai hatásai vannak, vagy, hogy mi a helyzet a zenei szponzoráció terén jelenleg Magyarországon. A Budapest Bár sikertörténetén keresztül megismerhettük  a fel- és átdolgozások jogi hátterét, minden számból képbe kerültünk a Youtube és Facebook like, „talk about” toplistákkal. A tízedik lapszám egyik különlegessége a „listák listája” – avagy mostantól egy helyen lesz olvasható az összes jelentős slágerlista: a YouTube mellett például az online albumeladások és rádiós játszottságok listáit is lehet böngészni.

ArtisjusGodor-65

A 9. IZÉ az Akvárium Klub VOLT bárjában. A 10. IZÉ a VOLT Fesztiválról jelentkezik majd.

De nem csak a magazin „jubilál”, az IZÉ életében is elérkezett a tízedik alkalom – mely ezúttal a VOLT Fesztiválról jelentkezik majd. 2013 szeptembere óta hónapról hónapra egy adott zeneipari témát jár körül szakmabeliekkel az Inspiratív Zenei Ébresztő. Így amire eddig csak annyit tudtunk mondani, „izé”, azzal lassan mind-mind képbe kerülünk: zenei képzések Magyarországon, jogdíjak, szponzorációs lehetőségek, rádiós játszások, zenei export. A szakmai workshop mellett minden hónapban egy-egy inspiratív előadó az IZÉ vendége, így találkozhatott a közönség többek között Geszti Péterrel, Felcser Mátéval, Vitáris Ivánnal, Kiss Tibivel, Péterfy Borival és Palya Beával. A stabilan 100-150 embert megmozgató rendezvénysorozatról készült videók és fényképes beszámolók elérhetőek a Dal+Szerző blogon: http://dalszerzo.hu/category/ize/Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d