Site icon

Jean-Michel Jarre a szerzőkért

Az elektronikus zene francia ikonja ismét felemelte a szavát azért, hogy a digitális világban a szerzők is méltányosan részesüljenek a bevételből. Most először, az ENSZ szerzői joggal is foglalkozó szervezete (WIPO) neves szerzőket fogadott a világ minden tájáról 54. közgyűlésén.

A szerzői jogkezelők nemzetközi szövetsége (CISAC) által szervezett panelbeszélgetésen Jean-Michel Jarre azt mondta, hogy a digitális gazdaság középpontjában az alkotók állnak. „Mi, szerzők, nagyon szeretjük a technológiát, és minden nap alkalmazzuk is. Szeretjük, hogy a közönség a digitális szolgáltatásokkal jobb hozzáférést kap a kultúrához, és szeretjük, hogy szélesebb közönséget érhetünk el általa. De olyan üzleti modellekre van szükségünk, amelyek minden félnek kedvezőek.”

A WIPO Közgyűlésén a Föld több mint száz országából érkező kulturális miniszterek, nagykövetek és diplomaták előtt Jarre arról is beszélt, hogy új ajtókat kell nyitni, új partnerségeket kell kötni a digitális szektorral. „A szerzőknek és a jogalkotóknak együtt kell dolgozniuk, hogy a kreatív iparágak értékét visszatükröző, fenntartható és dinamikus növekedést érjen el a kreatív értéklánc minden tagja, a művésztől a terjesztőig.”

Ide kattintva elérheted a fotógalériát az eseményről.

Exit mobile version