A Sony újragondolja, megéri-e támogatni az ingyenes szolgáltatásokat

Kevin Kelleher, a Sony Entertainment pénzügyi vezetője Tokióban beszélt a befektetőknek. Amikor megkérdezték, mit szól Taylor Swift döntéséhez, hogy visszavonta összes lemezét a Spotify-ról (részletesen lásd e cikkünket), Kelleher azt mondta: “nagyon sokat beszélgettünk erről az elmúlt héten”.

A Sony az előfizetéses modellt mindenképpen támogatja; becslésük szerint négy év múlva a zeneipar a digitális piacról származó bevételének 60 százalékát ilyenekből szerzik majd (jelenleg ez 18 százalék). “A kulcskérdés az, hogy az ingyenes, relámokkal finanszírozott szolgáltatók vajon gátolják-e az fizetős szolgáltatók növekedését, vagy sem” – mondta.

A lapok különbözőképpen értelmezik ezt: a Sony “újraértékeli“, hogy támogatja-e az ingyenes streamet; “óvatos” (esetleg bizalmatlan) az ilyen szolgáltatókkal – netán “lehetséges, hogy visszavonja a zenéjét”. Ha tényleg eltávolítaná a Sony a katalógusát ezekből a szolgáltatásokból, az nagy csapás lenne: olyan előadók tartoznak hozzájuk, mint Calvin Harris, Bob Dylan, Whitney Houston, a One Direction és a Foo Fighters.Kategóriák:Hírek

Címkék:,

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: