Több kameraállást váltogathatunk (majd) a YouTube-on

Nem kizárólag zenei szempontból érdekes a YouTube újítása, amely megadja a nézőnek a lehetőséget, hogy különböző kameraállások között váltogasson, ikonok vagy a billentyűzet segítségével. De talán nem véletlen, hogy a videó, amellyel ezt bemutatták a nagyközönségnek, a feldolgozásairól elhíresült, nem mellesleg majdnem kétmillió előfizetővel bíró Madilyn Bailey előadása. A YouTube Music Nighton készült felvételt itt lehet megnézni.

A Billboard szerint a cél az, hogy növeljék a nézők bevonódását. Mint a lap megjegyzi, ez jó esetben ahhoz vezet, hogy a felhasználó több időt tölt el a videóval, ami pedig a YouTube-nak, a hirdetőknek és végső soron a tartalom előállítójának is megéri. Túl azon, hogy a zenészek számára mennyire fontos a YouTube – és fordítva -, már csak azért is a zene látszik potenciálisan az egyik legfontosabb területnek, mert a hivatalos megfogalmazás szerint “egyetlen előadásról több kamerával készült felvételeket” kell majd feltölteni, valamint a hangsávot, és innentől a YouTube elvégzi a maradék munkát. Természetesnek tűnik, hogy ezt koncerteken lehet majd jól használni, bár nyilvánvalóan másfajta előadással is működhet.

A szolgáltatás egyelőre nem érhető el mindenkinek. Akit érdekel, az itt iratkozhat fel.

A TechCrunch megjegyzi, hogy hasonlóval több startup is próbálkozott már, de egytől egyig elbuktak; ám “ha van olyan oldal, amely működőképessé teheti az ötletet, az bizonyára a YouTube lesz”. A videómegosztó egyébként azt is bejelentette, hogy 360 fokos videók is lesznek majd, de ebből még nem készült megtekinthető változat.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: