Megjelent! Itt a tavaszi Dal+Szerző magazin

A legfrissebb Dal+Szerző hasábjain találkozhatunk például a Tariska-Tövisházi szerzőpárossal, a slágerlistákat letaroló Wellhello-tagokkal és a Kállay-Saunders család két generációjával. Komolyzenei rovatunkban ezúttal a Junior Prima-díjas Bella Mátét kérdeztük. Annak is utánajártunk, milyenek a zenész kilátásai egy bizonyos koron és élethelyzeten túl. 

Címlapon a friss toplistagyőztes páros, azaz a Wellhello. Fluor és Diaz például arról is mesélnek, hogy az underground és a mainstream után hogyan találták meg a helyüket és saját színeiket a hazai zenei palettán.

Májusban egy hétvégére újra összeáll az Amorf Ördögök, a koncertjegyek villámgyorsan elfogytak. A szerzőpárossal, Tariska Szabival és Tövisházi Ambrussal beszélgettünk, akiknek már több mint 100 közös szerzeményük van, barátságról viszont szó sincs – ők sokkal inkább harcostársaknak tartják magukat.

Mohai Tamás dalszerző-gitáros a hazai zenei élet egyik enfant terrible-je, most bő harmincéves pályafutását néztük meg vele közelebbről.

A komolyzenei világ egy olyan fiatal szereplőjét mutatjuk be közelebbről, aki elég bátor ahhoz, hogy átlépje olykor a könnyűzene és a komolyzene határát. Bella Mátéval beszélgettünk.

A jogi esetek rovat utánajárt, hogy Taylor Swift vajon tényleg védjegyoltalom alá helyezheti-e slágerei híressé vált mondatait.

A Dal+Szövegben most Bradányi Iván pályájáról és műveiről lehet megtudni érdekességeket, például kiderül, hogyan lett Máté Péter slágere a Cserhátinak szánt Ez majdnem szerelem volt, vagy, hogy mi az Édes kisfiam háttérsztorija.

Az irodalmi oldalon az idén februárban elhunyt Fodor Ákosra emlékezünk, akit a magyar haikuköltészet mestereként tartanak számon.

Az év első lapszámában kicsit vissza is tekintünk az elmúlt évre: megnézzük, milyen tanulságokat vontak le a zeneipari szereplők 2014-ből, másrészt pedig megmutatjuk 2014 zenei termését számokban – ebből kiderül, hány magyar mű született, ezek hogyan oszlottak meg műfaj szerint, és mennyit kerestek tavaly a hazai szerzők.

A Dal+Szerző tavaszi lapszáma olvasható online, vagy akár teljes terjedelmében letölthető. A magazin nyomtatott változatát az Artisjus épületében találja meg az olvasó.



Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading