Három magyar a legrangosabb dalszerzőverseny döntőjében

Az International Songwriting Competition (ISC) a legrangosabb nemzetközi dalszerzőverseny. Az idei verseny döntőjébe három magyar szerzemény került be: Király Viktor, Király Linda és Kardos Norbert Solo című dala, Kiss Erzsi Van Dala című száma, valamint Terék Józseftől a Húzzad, cigány.

A versenyre idén több mint 18 ezer, 2014-es szerzeményt neveztek, ezek közül kb. 300 került a döntőbe – itt lehet böngészni ezek listáját. A zsűri tagjai között számos műfaj ismert előadói szerepelnek (Avicii, Keane, Bastille, Natasha Bedingfield, Pat Metheny, Bela Fleck, Wayne Shorter, Femi Kuti stb.), valamint nagy major és független kiadók vezetői, A&R szakemberei. A döntést áprilisban hozzák nyilvánosságra. Itt láthatók a nyeremények.

A közönség is szavazhat, mégpedig kategóriánként – itt meg is lehet hallgatni az összes döntőst. Király Viktorék száma az R&B/Hip-Hop, az Egy Kiss Erzsi Zene a World Music, Terék József And His Friends pedig az Instrumental kategóriában szerepel.

A korábbi győztesek teljes listája itt található. A “Hungary” szóra rákeresve számos Honorable Mentiont találunk (köztük az idén is döntőbe jutott Terék Józsefet is), valamint azt, hogy 2008-ban a Jazz kategóriában harmadik helyet kapott Sárik Péter I’ll Catch You című szerzeménye.



Categories: Hírek

Tags: , ,

1 reply

  1. A Firkin finalista lett (az utolsó 10) valami hasonlóban, Rock/Alternative kategóriában 🙂 https://instagram.com/p/z4bOz6g3vC/
    http://www.songwriting.net/winners/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading