Prince, Kim Dzsong Un, egy ingyenes lemez és a zeneiparból kiábrándult menedzser

Judith Hill vokalistaként dolgozott olyan nagyságokkal, mint Michael Jackson, Stevie Wonder és Elton John, és az amerikai The Voice tehetségkutató 2013-es évadában is indult (8. lett). Nemrég Prince a Live Nation koncertszervező óriás levelezőlistáján “ajándékozta el” Hill debütáló lemezét: innen lehetett letölteni március 25-ig.

Azonban az énekesnő menedzsere, Jolene Cherry beperelte Prince-t, ugyanis szerinte erre nem volt joga. Mi több, már eleve arra sem lett volna joga, hogy együtt dolgozzon Hill-lel; szerződésük szerint Cherry a kizárólagos producere az énekesnőnek, és amikor ez utóbbi engedélyt kért arra, hogy Prince-szel zenéljen, ő ezt megtagadta. A menedzser szerint most, hogy elkészült az első album, “azok, akik százezer dollárokat költöttek Hill karrierjének beindítására, lemezének pozícionálására (valamint a társszerzők), ahelyett, hogy örülnének, csalódottak”, és valószínűleg már ki sem tud jönni rendesen a lemez, mert “gazdaságilag értelmetlenné vált” a megjelentetése az ingyenes terjesztés után.

Azonban Judith Hill ügyvédje szerint ez az egész per nem más, mint “PR porhintés”, ő ugyanis már korábban perre ment a menedzser ellen, hogy a védencét kötő szerződést nyilvánítsák semmisnek. A menedzser eszerint “inkompetens, kiszámíthatatlan, és alkalmatlannak bizonyult arra, hogy ellássa azokat a feladatokat, amelyekre szóban és írásban elkötelezte magát”. A vád szerint a menedzser egy e-mailben azt írta az énekesnőnek, hogy “elege van a zeneiparból és annak összes szemetéből”, és eltűnt.

Továbbá állítólag egy publicistával elintéztette, hogy olyan cikk jelenjen meg egy lapban, amely szerint Judith Hill “szerelmes dalt írt Kim Dzsong Unnak”. (Valójában Az interjú című filmhez készült, de abba bele nem került dalról van szó, amelyet állítólag a nagy hackelési botrány után változtattak volna meg). “Nem várható, hogy egy művész olyan kiadónak dolgozzon, amely ilyen módon bemocskolja a hírnevét és elárulja alapvető értékeit” – szól a kereset. (Valójában a kiadó, a Sony már korábban kiszállt az először három fél között kötött szerződésből, és a Prince elleni perben sincs benne.)

“Kár, hogy Prince-t is belerángatták ebbe az őrületbe” – mondta Hill ügyvédje. A sztár elleni vádnak, miszerint jogosulatlanul tett ingyen letölthetővé egy teljes lemezt, különös pikantériát ad, hogy Prince amúgy híresen nem szereti, ha az engedélye nélkül bármit terjesztenek a neten, amihez neki köze van. Tavaly 22 millió dollárra perelt be 22 internetezőt, akik elérhetővé tették egyes koncertfelvételeit. Híres az a korábbi eset is, amikor az alábbi, táncoló kisgyerekes videót akarta eltávolíttatni a YouTube-ról, mert a roppant torz hangú felvételen a rádióból az ő egyik dala szól. Itt aztán az édesanya mellé állt az Electronic Frontier Foundation, és mint látható, a videó visszakerült.



Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading