Fluor-kották, A Dal döntős szerzeményei a zeneiskoláknak, ingyen

A Zeneszöveg.hu és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közös akciójának keretében minden magyar zeneiskola ingyen igényelhet két kottagyűjteményt. Az egyik A Dal 2015-ös döntőjének legjobb harminc dalát tartalmazza. A Tavaszi Zsongás pedig elsősorban a fiatalok körében népszerű slágerek kottáit: AFC, Barbee, Brasch Bence, Children of Distance, Fluor, Lola, Puskás Peti, SP, Twin City és a Viva Comet All Stars egy-három dalát. Igen, Fluortól a Mizu, valamint a Lájk szerepel benne.

Az akció Zeneszöveg.hu “kultúrmissziójának része, hogy minél szélesebb körben népszerűvé és elérhetővé tegye a zenét, s annak minden elemét a zenekedvelők számára” – fogalmaz az akció sajtóközleménye. Tehát a fiatalok által kedvelt dalok segítenek “a kottaolvasás szépségének” megismerésében.

A sajtóközleményben arról van szó, hogy a zeneiskolák lehetővé tehetik, hogy diákjaik “szabadidejükben kedvük szerint foglalkozhassanak és ismerkedhessenek könnyűzenei előadók dalaival”. De természetesen akár az oktatás részévé is lehet tenni e kottakönyveket: “ha szeretnék, bevihetik az órákra, egyfajta színfoltjaként a kötött keretek között történő oktatásnak, de akár év végi ajándék is lehet belőle mondjuk a legjobb tanulók számára. Tehát ha szeretnék, használhatják, szabadon élhetnek a kottakönyv nyújtotta lehetőségekkel” – mondta a Dal+Szerző kérdésére a Zeneszöveg.hu sajtóképviselője, Szaniszló Hajnalka. Hozzátette: “a visszajelzésekre mi is nagyon kíváncsiak vagyunk. Akik szeretnének kapni belőle, azoktól kértük is, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat a használatról.” Ezektől függően akár folytatása is lehet az akciónak: “örülnénk neki, ha ebből hagyományt tudnánk teremteni, hiszen a közeljövőben egy újabb kottakönyvvel jelentkezünk majd, és amennyiben erre igény mutatkozik, nagyon szívesen összehozunk egy ilyen közösködést a továbbiakban is.”

A két kottakönyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg. Olyan formában tartalmazza a kottákat, hogy azok énekelhetőek, és gitárral vagy zongorával is könnyen eljátszhatóak legyenek. Az ezeket igénylő zeneiskolák átvehetik ingyenes példányaikat a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége május 13-i közgyűlésén, vagy a Zeneszöveg.hu budapesti átvevőpontján. Az igénylés pontos menetéről az MZMSZ honlapján lehet bővebb információt találni.Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: