Ez lesz a Zene Ünnepén, június 21-én

A Middlemist Red, a Pannon Filharmonikusok és a Cseh Tamás Program 15 nyertes előadója is fellép az idei Zene Ünnepén. Június 21-én délután és este nagyjából száz országban tartanak ingyenes koncerteket minden műfajból – itthon nem csak Budapesten, hanem tucatnyi vidéki városban is.

Több mint 130 zenekar jelentkezett, hogy a Zene Ünnepének valamelyik helyszínén fellépjen, a válogatás még most is folyik. De az már biztos, hogy láthatjuk majd a Margaret Island-et, Petruska Andrást vagy például a Canarrót. Lesz jazz, klasszikus zene, pop, elektro – műfaji korlát nincs, a lényeg a zene szeretete a színpad mindkét oldalán.

A programok fő helyszíne a Várkert Bazár két nagy színpaddal és több kisebb helyszínnel, de az A38, a Corvin Áruház is csatlakozott a kezdeményezéshez. A fővároson kívül lesznek ingyenes koncertek pl. Győrben, Debrecenben, Egerben, Érden, Szarvason is.

A programsorozathoz szakmai partnerként csatlakozik a Cseh Tamás Program, amelyben tavaly 42 zenekar nyert támogatást album –és videoklip-készítésre.  Ezeken kívül a programiroda két fellépési lehetőséget is biztosít a nyerteseknek ingyen, ebből vált be most egyet 15 zenekar.

A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, civil kezdeményezésként. Azóta több mint 100 ország csatlakozott a megmozduláshoz, Magyarország éppen 20 éve. A kezdeményezés célja a zene szeretetének közös ünneplése, és fontos eleme az ingyenesség, hiszen „a zene mindenkié”.

A szervezők azt ígérték, hogy holnaptól, azaz június 16-tól lesznek láthatók a programok az esemény weboldalán.



Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading