Site icon

Ez lesz a Zene Ünnepén, június 21-én

A Middlemist Red, a Pannon Filharmonikusok és a Cseh Tamás Program 15 nyertes előadója is fellép az idei Zene Ünnepén. Június 21-én délután és este nagyjából száz országban tartanak ingyenes koncerteket minden műfajból – itthon nem csak Budapesten, hanem tucatnyi vidéki városban is.

Több mint 130 zenekar jelentkezett, hogy a Zene Ünnepének valamelyik helyszínén fellépjen, a válogatás még most is folyik. De az már biztos, hogy láthatjuk majd a Margaret Island-et, Petruska Andrást vagy például a Canarrót. Lesz jazz, klasszikus zene, pop, elektro – műfaji korlát nincs, a lényeg a zene szeretete a színpad mindkét oldalán.

A programok fő helyszíne a Várkert Bazár két nagy színpaddal és több kisebb helyszínnel, de az A38, a Corvin Áruház is csatlakozott a kezdeményezéshez. A fővároson kívül lesznek ingyenes koncertek pl. Győrben, Debrecenben, Egerben, Érden, Szarvason is.

A programsorozathoz szakmai partnerként csatlakozik a Cseh Tamás Program, amelyben tavaly 42 zenekar nyert támogatást album –és videoklip-készítésre.  Ezeken kívül a programiroda két fellépési lehetőséget is biztosít a nyerteseknek ingyen, ebből vált be most egyet 15 zenekar.

A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, civil kezdeményezésként. Azóta több mint 100 ország csatlakozott a megmozduláshoz, Magyarország éppen 20 éve. A kezdeményezés célja a zene szeretetének közös ünneplése, és fontos eleme az ingyenesség, hiszen „a zene mindenkié”.

A szervezők azt ígérték, hogy holnaptól, azaz június 16-tól lesznek láthatók a programok az esemény weboldalán.

Exit mobile version