Kis Grófo csak a YouTube-on tudta megelőzni a Wellhellót – 2015. tavaszi toplisták

Legutóbbi toplistánkon tarolt a Wellhello, de a tél után a tavaszt is utalta Fluor és Diaz duója. Pontosabban a rádiós, a single és a stream listán, valamint a Zeneszöveg.hu keresései alapján is első lett az Apuveddmeg című daluk. A YouTube-nézettségben viszont ráerősített Kis Grófo, akinek Mert a nézését meg a járását című száma az előző listán még második volt. Kis Grófo viszont közismerten azok közé tartozik, akiknek a YouTube az elsődleges terepe, és nem kerül be a rádiókba, tehát ott nem fenyegetheti a Wellhellót.

A videómegosztón népszerű dalok között most amúgy kevés az újdonság, és azok is a YouTube magyar sztárjainak új dalai (pl. Punnany Massif, Horváth Tamás). Kis Grófo inspirálta az újak közül a legjobb helyre került számot: az Irigy Hónaljmirigy a lista állandó szereplőjét, a No Roxa Ájt parodizálta.

Nagyobb toplistákért katt a képen!

Nagyobb toplistákért katt a képen!

Újdonságként a Zeneszöveg.hu keresési toplistát is közöljük. Ez közelebb áll a YouTube-on népszerű dalok listájához, bár nem teljesen követi azt, illetve vannak dalok, amelyek arról már kikerültek, de a szövegüket még sokan nézik (pl. Kowalsky meg a Vega, és a Most múlik pontosan is ide sorolható). Érdekes, hogy egy régebbi (Máté Péter) és egy újabb (Ákos) örökzöld is a húsz legkeresettebb dal közé tudott kerülni.

A lemezeladásokkal kapcsolatban azt érdemes megjegyezni, hogy a nagyon olcsón kapható albumok uralják. Az első helyre a 990 forintos lemezekkel tavasszal az egész heti listát letaroló Ossian került, a második és harmadik helyezett pedig a Mol-kutaknál kapható olcsón: a Republic és a Ganxsta Zolee-tribute. Persze az utóbbi terjesztési módot elsőként alkalmazó Tankcsapda is még mindig itt van a – szokás szerint elsősorban a rock, metal uralta – lemezeladási listán.

A listák szerkeszthető formában is elérhetőek itt.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: