Megjelent: itt a nyári Dal+Szerző magazin

2015. június. Négy hétvége a Hajógyárin, ahol már 13 éve zajlik a Gyerek Sziget. A hetvenes évek elején még a Kodály-módszer, az oviban és iskolában megtanult dalok jelentették a gyerekzenét, azóta alaposan megváltozott a helyzet. Nem csak Gyerek Sziget van, hanem Kaláka, Szalóki Ági, Alma együttes… Helyzetet jelentünk gyerekzene-fronton, két gyakorló apa is megszólal a témában: a Heaven Street Heaven Németh Robija és az MHRS oktatója, Réz György.

A jogi esetekből kiderül, hogyan használhatunk fel legálisan fényképet például blogposzthoz, cikkhez, a zenekarunk promótálásához. Jó hír, hogy a kérdés se nem bonyolult, se nem körülményes.

Interjúinkban jubilálók és újlemezesek: Takáts Eszter nyolcadik albumával jelentkezik, a tízéves Irie Maffia jegyzi az idei Sziget-himnuszt, és június 25-én a MűPában ad koncertet. A Ladánybene 27 már harmincadik évébe lépett, az épp nyolcvanéves Sári József zeneszerző pedig áprilisban vehette át élete második Artisjus-díját az év komolyzenei művéért. A Generációkban most a Pulius-családdal ismerkedünk, ahol az egy főre jutó zenei karrierek száma kiemelkedő: Tibor a Supernemben gitározik, öccse a Mocsok 1 Kölykök billentyűse, de szakmabeli az édesapa és a fiúk lánytestvére is.

A magazin elvihető ingyenesen az Artisjus épületéből, vagy lapozható online.Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d