Dalszerzők közelről, az A38-on és a Petőfin

Dalszerző egyéniségeket mutat be közelről a Dalszerzők az A38 Hajón sorozat, koncertekkel és beszélgetésekkel, amelyek a Petőfi több platformján is megjelennek.

A sorozat leírása a magyar könnyűzene nagy egyéniségeit, öreg rókáit és ifjú tehetségeit ígéri. Az eddig nyilvánosságra hozott program inkább az utóbbiakból merít, sok feltörekvő és néhány, az elmúlt néhány évben befutott előadóval (pl. Járai Márk – a Halott Pénz-koncertek énekese, Kama – Mary Popkids). Ők az A38 különleges helyszínén, a száz férőhelyes kiállítóteremben lépnek fel, így a “szobazene hangulatú”, akár egy szál gitáros koncertek lényege a személyesség. A dalok között a házigazdák beszélgetnek is a szerzőkkel-előadókkal.

A Petőfi különféle platformjai (amelyekről itt volt szó) különböző merítéseket adnak a koncertekből. Az Én itt vagyok magazinműsor élőben kapcsolódik be a hétfői fellépésekbe. A Petőfi Rádióban egyórás, szerkesztett koncertfelvételek lesznek hallhatók, a Petőfi TV-n pedig kb. félórás műsort állítanak össze belőlük. Ez utóbbiak péntekenként 22:35-kor lehet majd látni. A tervek szerint a közeljövőben a Petofilive.hu is bekapcsolódik: élő közvetítés lesz látható a teljes koncertekről.

A sorozat szerkesztője Bali Dávid (A38) és Nagy István (Petőfi). A júliusi-augusztusi adások szereplői: Járai Márk (ő már volt), Zanzinger, The Devil’s Trade (HAW), SONYA, Hangácsi Márton, Szeder, Méhes Adrián (Muriel), Ács Eszter-Lázár Domokos (Pegazusok Nem Léteznek), Henri Gonzalez (Fran Palermo). A részletes menetrend az A38 honlapján olvasható.

Mint arról beszámoltunk, mostanában egy másik, dalszerzőkre fókuszáló sorozat is indult: a Zeneszöveg.hu YouTube-os videóinterjúi. Ennek eddig Paksi Endre, Hajós András és Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye) voltak a vendégei, itt követhető.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: