Ingyen olvasható az első magyar, populáris zenéről szóló tudományos folyóirat

Elkészült a Zenei Hálózatok Folyóirat, a populáris zene tudományos elemzésének szentelt, nemcsak Magyarországon, de a régióban is elsőnek számító folyóirat első száma: ingyenesen olvasható a ZHFolyóirat.hu honlapon.

A folyóirat első három számát jelentették be: az első, amely már online olvasható, egy szerkesztett mélyinterjú Paizs Miklóssal (a ZHF 001 formátuma “óriás kislemez”), aztán hamarosan a roma hiphopról készült tematikus szám következik (ZHF 002 EP), majd egy “rendes” folyóiratszám lektorált tanulmányokkal, többek között a hardcore-ról és a psytrance-ről (ZHF 003 LP).

A bemutatkozó szöveg szerint “a tudományosságot szigorúan vesszük: a tanulmányok nagy részét úgynevezett dupla vak lektorálási rendszerben szűrjük meg. A tudományosság mellett fontos számunkra a szabadság és a hozzáférhetőség is, ezért minden írás ingyenesen, online olvasható és letölthető.” Hosszú távú terv egy angol nyelvű verzió elindítása is. A reménybeli szerzők a honlapon jelentkezhetnek, részletesen leírt feltételek mellett.

A ZHF szerkesztői:Tófalvy Tamás,, Krémer Tamás, Barna Emília. Fotó: Gyarmathy Ákos

A ZHF szerkesztői:Tófalvy Tamás, Krémer Tamás, Barna Emília. Fotó: Gyarmathy Ákos

Ha valakinek ismerős a Zenei Hálózatok név, akkor az azért lehet, mert több mindent is takar. Egyrészt a Zenei Hálózatok Egyesület – a folyóirat kiadója – a populáris zene tudományos kutatását célzó szervezet, amely a nemzetközi IASPM nevű (International Association for the Study of Popular Music) magyar ernyőszervezete. Az Egyesület blogja konferencia-felhívásokat és -beszámolókat, önálló írásokat közöl, itt lehet olvasni az általuk szervezett előadásokról is. Valamint Zenei Hálózatok volt a címe egy – úttörő jellegű konferenciára épülő – könyvnek is, amely nemcsak papíron jelent meg, hanem innen teljes egészében le is tölthető.Kategóriák:Hírek

Címkék:,

1 hozzászólás

  1. Magávalragadó, karizmatikus történet. Paizs Miklós izgalmas, száz rétegű müvész és a szerzőnek sikerült egy konzisztens személyiséget felépíteni a mozaikokból. Nem sajnáltatja az underdog pozíciójáért és nem isteníti a tehetségéért, mindkettőt reálisan és iróniával mutatja be. Gondolom Paizs is szeretheti az írást főleg az utóbbiért. Gratulálok! nagyszerű kezdet. figyelemmel kisérem a további írásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: