Idén dupla pénzre pályázhatnak a vidéki klubok a Cseh Tamás Programban

Itt az újabb 2015-öt pályázati kiírás a Cseh Tamás Program (CSTP) keretében. Szeptember 11-ig pályázhatnak nem budapesti klubok, a 80 milliós keretösszegből egy-egy hely legfeljebb 4 millió forintra. Ezt előadói tiszteletdíjra és reklámra költhetik, és legalább 16 olyan koncertet kell rendezniük belőle 2016. május végéig, amely megfelel a következő feltételeknek: az előadó nem a klub megyéjéből származik; a koncert élőzenei és belépődíjas.

Nagy különbség a 2014-es hasonló pályázathoz képest, hogy akkor egy-egy klub legfeljebb 2 millióra pályázhatott, vagyis megduplázódott az egy-egy helynek juttatható maximális támogatás. Itt olvasható a 49 tavalyi nyertes listája; látható, hogy a többségük 2 milliót vagy majdnem annyit kapott. A CSTP sajtóközleménye kiemeli, hogy az üres hordozó díj az NKA-hoz utalt 25 %-ából finanszírozott támogatás “a pályázói környezet igényeinek megfelelően folyamatosan alakul, fejlődik, így az eddigi visszajelzések és kutatások eredményeit is felhasználva, már az új szempontokat figyelembe véve” születnek az új kiírások.

Az évad első, kezdő zenekaroknak szóló pályázatáról is közöltek adatokat. Erre a tavalyinál több, 347 jelentkezés érkezett. Viszont míg 2014-ben több mint 200 pályázónak tartottak élő, zárkörű meghallgatást, addig idén komolyabb lesz az előszűrés, és 50-100 formációt néz meg a zsűri élőben is. Szeptember elején derül ki, hogy kik lesznek ők; a 25 nyertes, akik fejenként legfeljebb 2-2 milliót nyerhetnek, október elejére lesz meg.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: