Open Artisjus: Külföldi jogdíjak

Hogyan jut el a külföldi jogdíj a magyar szerzőkhöz? Ha külföldön is játsszák a dalaidat a rádiók, vagy túl vagytok egy külföldi turnén, biztos felmerül a kérdés, hogy hogyan kaphatjátok meg ezután a jogdíjatokat. Az Artisjusnak több mint 80 külföldi közös jogkezelővel van kölcsönös képviseleti szerződése, így a világ 140 országában képviseli a magyar szerzőket. Ez azt jelenti, hogy a hazai szerzőknek nem kell regisztrálnia egyetlen külföldi jogkezelőnél sem, mert az Artisjuson keresztül a külföldi jogdíjak is eljutnak hozzájuk. A SZIR-ben már annak is utána lehet nézni, hogy melyik országból érkezett jogdíjad.

Még több érdekességeket és hasznos infót megtudhatsz arról, hogyan működik az Artisjus, ha eljössz szeptember 22-én első nyílt napunkra. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nyílt nap programjáért kövesd a Facebook-eseményt. Kérünk, kattints ide a regisztrációhoz! Kategóriák:Artisjus, Hírek

Címkék:,

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: