Kiderült, hányan fizetnek az Apple Musicért: 6,5 millióan

Június 30-án indult el az Apple Music, az Apple nagyon várt, majd a legtöbb elemző által több-kevesebb fanyalgással fogadott előfizetős szolgáltatása. Ingyenes zenehallgatást nem kínál, viszont szokatlanul hosszú, három hónapos ingyenes próbaidőt adott a felhasználóknak, hogy rászokjanak. (Ez volt az, ami alatt nem akartak fizetni a függetleneknek, mire azok egységfrontba tömörültek, aztán Taylor Swift is megszólalt.)

Most már mindazoknak fizetniük kell, akik az első három héten iratkoztak fel, hogy kipróbálják az Apple Musicot. Egy konferencián végre megérkezett az első hivatalos szám arról, hogy mennyien vannak ők: Tim Cook, az Apple vezetője mondta el, hogy 6,5 millióan fizetnek a szolgáltatásért, és összesen 15 millióan használják – vagyis 8,5 millióan később iratkoztak fel, és még tart nekik a próbaidő.

Korábban annyit árultak még el, hogy az első hónapban 11 millióan iratkoztak fel; közülük még nem mindenkinek járt le a próbaidőszak, tehát valószínűleg 60 %-nál kevesebben maradtak azután, hogy fizetni kell. Sok elemző megjegyzi, hogy ezek közül biztosan vannak olyanok is, akik csak elfelejtették beállítani azt, hogy ne térjenek át automatikusan a fizetésre – egy elemző szerint akár a felük is távozhat az első számla megérkezése után.

A 6,5 millió előfizetővel az Apple Music második helyen áll az előfizetések versenyében a Spotify mögött, amelynek legutóbb nyilvánosságra hozott adata szerint 20 millió fizetős felhasználója van. (Állítólag amúgy a Spotify nagyon impozáns új adatokat szeretne bejelenteni, csak megvárták, míg az Apple előáll valamivel, amire rátromfolhatnak.)



Categories: Hírek

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Sok előfizetőt szerzett, és sokat is fizet az Apple Music |

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading