Idegesít, hogy a zenék sok helyen vannak szétszórva? Van egy rossz hírünk!

Aki nemcsak az aktuális, mindenhol megtalálható slágerekre vágyik, biztosan belefutott már abba, hogy a zenék számos helyen vannak szétszórva a különböző szolgáltatások között. Lehet, hogy egy szám kizárólag a YouTube-on található meg egy felhasználó által összedobott videó kíséretében; csak a Soundcloudra töltötte fel a zenekar, vagy a Bandcampre a kiadó. A kb. harmincmilliós katalógussal büszkélkedő nagy szolgáltatásoknál is vannak lyukak, illetve egyre több a csak valamelyiknél megtalálható exkluzív kiadvány.

Erre a problémára kínált megoldást a Bop.fm: megmondta, hogy mi hol található meg, tekintetbe véve, hogy az adott felhasználó hova van bejelentkezve. Playlistek importálására is képes volt, és egy idő után már oldalakra, blogokra beilleszthető lejátszót is kínált, amelyben egymás után következhettek eredetileg más-más helyeken megtalálható zenék. A havi 9 millió felhasználót elérő cég partnerei között volt a Facebook, a Billboard; olyan lapok használták a lejátszóját, mint a Huffington Post és a Spin. Együttműködtek zenészekkel is (Paul McCartney, Depeche Mode, Snoop Dogg, Tiesto stb.), akiknek így elegendő volt megosztaniuk egyetlen linket, és a rajongók az általuk preferált szolgáltatáson hallgathatták az új dalokat. Kétmillió dollár befektetést gyűjtöttek össze.

A Bop.fm azonban október végén bezárt. Mint a honlapon olvasható közleményben írják, “büszkék vagyunk arra, amit kis csapatunk rövid idő alatt elért, de rá kellett jönnünk, hogy még így is hosszú út állna előttünk, ha egységesíteni akarnánk a folyamatosan változó zenei világot. Egy ilyen központ felépítése több százmillió dollár befektetést igényelne egy olyan iparágban, amely folyamatosan a monetizálás nehézségeivel küzd.” Így a zenei piacon belüli, bizonytalan jövő helyett egy más területen kínálkozó lehetőséget ragadtak meg: a csapat mostantól az “identitásvédelemmel és a fogyasztói kockázat menedzselésével” foglalkozó LifeLock fejlesztésén dolgozik majd, a Bop.fm pedig bezárt. A felhasználóknak elküldik az itt létrehozott playlistjeik adatait.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d