Magyar zenekar japán és amerikai kiadóval, német szponzorral: Claps For Caroline

A Claps For Caroline még mindig nem igazán ismert zenekar itthon a maga műfaján kívül (amit electrocore-nak neveznek, a metalcore leágazása), pedig van 14 ezer Facebook-rajongójuk, videóik a metalcore meghatározó YouTube-csatornáin jelentek meg. És ami talán még ezeknél is fontosabb: van japán és amerikai kiadójuk. Az előbbi CD-n jelentette meg első nagylemezüket, és a készülő másodikra is van szerződésük; utóbbi pedig a digitális megjelenés mellett az amerikai online sajtóban intézett nekik cikkeket. (Minderről itt lehet bővebben olvasni.)

A gitárosokat a német VGS Guitars hangszergyártó cég támogatja, akik a rock és a metal világ több sztárjával is kapcsolatban állnak. Besenyei Kristóf gitárost új videója apropóján arról kérdeztük, hogyan jött össze ez a szerződés. Mint kiderült, a tavalyi, 40 napos, Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország számos városát érintő turnéjuk kapcsán keresték meg a céget. (A turnéról itt látható a zenekar képes-videós beszámolója.)

Claps For Caroline

A Claps For Caroline saját plakátja előtt

“A turné előtt kerestünk szponzorokat, mivel tudtuk, hogy a majd’ 40 napos bulihoz kell egy kis támogatás. Úgy gondoltuk, ez a turné elég nagy volumenű ahhoz, hogy megpályázzunk akár egy hangszercéget is. Ezek az országok egyébként is kapóra jöhetnek egy-két nyugati cégnek, így hát logikus volt, hogy megcélzunk néhányat a hazaiak mellett. Ez a része rám maradt, a többiek a szervezés más részét vitték.

Hazai vonalon a Burn energiaital magyarországi képviseletével sikerült felvenni a kapcsolatot, akik nagyon jó fejek voltak és támogattak minket. Kaptunk tőlük rengeteg energiaitalt, amire nagy szükségünk is volt a turné során. Illetve az Ernie Balltól sok-sok húrt kaptunk, amire szintén szükségünk volt. Írtam sok hangszergyártó cégnek, hangszerboltnak, stb. több-kevesebb sikerrel. Volt, amelyik visszaírt, sőt, ajánlatot is tett, de akkor épp nem volt megfelelő számunkra a sok anyagi kiadás miatt.

Aztán rátaláltam a VGS Guitars (GEWA) oldalára, nagyon megtetszettek a gitárjaik, írtam is nekik e-mailt. Elküldtem a zenekar bióját és az én gitáros videóimat, mindent, amit tudni kell rólunk, plusz a turnéról az infókat. Szinte egyből válaszoltak is, nagyon pozitívan, megkötöttük a szerződést. Így kaptam a gitárt, amit én választhattam ki egy listáról. Nagy megtiszteltetés, hogy náluk lehetek, hiszen többek közt az Accept, a Saxon, a King Diamond, a Katatonia, a Napalm Death és Robbie Williams gitárosai is velük állnak szerződésben. Ezek nagy nevek, és remélem, én is eljutok egyszer erre a szintre, amihez a VGS már most sokkal járult hozzá.

Besenyei Kristóf gitáros legújabb videója. Nem ez az első ilyen, de erre a legbüszkébb.

A tavaly nyári turné bomba jól sikerült, azóta is emlegetjük. Andrej, a turnémenedszer keresett fel minket, lenne-e kedvünk két hétre kimenni. Előtte voltunk már Ukrajnában két hetet, így tudtuk, nagyjából mire számitsunk, elvállaltuk. Időközben bővült 40 napra a turné. Sok-sok szervezés állt előtte, sok nehézség akadt, amire nem tud az ember felkészülni, de igyekeztünk megoldani a lehető legjobban. a vízumok, Az útlevelek és minden más megszervezése nagyon sok energiába, időbe került. Visszagondolva nagy szerencsénk volt, hogy mindent sikerült elintéznünk. (Hallottam, hogy volt például olyan zenekar, akik az utolsó pillanatban nem kapták meg a vízumot, így le kellett mondaniuk a koncertjeiket.) Közben Skype-on konzultáltunk Andrejjel.

Arrafelé nem egészen úgy mennek a dolgok, mint nyugaton, a határon és a közúti ellenőrzéseken is vigyázni kell. Szerencse, hogy a turnémenedzserünk hatalmas arc, mindenben segitett és mellettünk állt végig. Volt velünk egy török és két fehérorosz zenekar is a turné során. Velük nagyon jó viszonyban váltunk el, és nekik is hatalmas élmény volt eljutni olyan helyekre, ahol még ők sem jártak. Borzasztó jó koncertjeink voltak, fesztiválokon, klubokban, ment a pörgés ezerrel. Mindenhol szeretettel vártak, én csak ajánlani tudom minden zenekarnak, hogy próbálkozzanak arrafelé is.”

A Claps For Caroline legutóbbi videója. Már készül az újabb klip is, valamint a nagylemez.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d