Viva TV: támogatjuk a magyar zenét

Mint arról korábban írtunk, Majka a Viva TV-vel folytatott levelezésének nyilvánosságra hozatalával komoly támadást indított a termékelhelyezés, pontosabban annak a zenetévé által kért kitakarása ügyében. Az Index egyenesen arról ír, hogy “bojkottra szólított fel”.

A Viacom állásfoglalása az ügyben a következő:

A Viacom-csoport által működtetett VIVA TV a saját elvárásait és elveit szem előtt tartva arra törekszik, hogy a zenei klipekben lehetőleg egységesen ne szerepeljenek szembeötlő reklámok, direkt termékelhelyezések. A társaság meggyőződése ugyanis, hogy a zenetévé által megvalósított támogatási rendszer enélkül is érdemi segítséget biztosít a hazai zeneipar számára.

A VIVA TV hosszú évek óta a hazai könnyűzene népszerűsítésének egyik legjelentősebb műhelye és egyben a televíziós zenei jogdíjak egyik legnagyobb hazai befizetője is. Számos sikeres előadó karrierje indult el és futott be a zenetévé támogatásával. A tévétársaság jelenleg is több olyan saját gyártású műsort képernyőre visz, amelyek csak a hazai előadók népszerűsítésével foglalkoznak. Más közkedvelt előadókhoz hasonlóan, például Majka direkt termékelhelyezést nem tartalmazó klipjeit is több száz alkalommal vetítette tavaly a csatorna. A videoklipek rendszeres sugárzása után pedig a zenecsatorna a jogszabályi előírásoknak megfelelően jelentős mennyiségű jogdíjat fizet be, ami a zenészek és a kiadók tevékenységének egyik alapvető forrása.



Categories: Hírek

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading