21 médiumot támogat a CSTP, köztük a zenei sajtó túlnyomó részét

Az üres hordozó díjakból finanszírozott Cseh Tamás Program tavaly év végén írta ki médiatámogatási pályázatát, amely újdonságnak számított, hiszen a korábbiaktól eltérően újságok, sőt, blogok indulhattak rajta. A 20 milliós keretösszeget kicsit túllépve összesen 21,3 millió forintot osztott ki a Nemzeti Kulturális Alap Ideiglenes Kollégiuma. A nyertesek névsora itt megtekinthető.

Összesen 21 pályázat érdemelte ki a támogatást a beérkezett 23-ból, és igazából nehezebb olyan zenei lapot találni, amely nem kapott (feltehetőleg azért, mert nem is pályázott). Ilyen a nagyok közül az Index zeneblogja, a Stenk, valamint a tematikus lapok közül például az Urbanplayer,  a Shock!, a Nuskull, a Soundhead. A legnagyobb összeget, 2 millió forintot a Lángoló Gitárok nyerte; alig maradt el ettől a Recorder 1,9 milliója. A Hammerworld nyomtatott és online változata külön kapott támogatást, összesítve 1,6 millió forint értékben. A támogatottak között van még több általános vagy egy-egy műfajra koncentráló zenei lap (Nowmagazin, Rockbook, Musicmedia, Rockstar), egy magyar zenékkel foglalkozó blog (Magyar Alternatív Zene Csekkoló), nem elsősorban zenei profilú kulturális lapok (Kortárs Online, Librarius), az A38 blogja és a Középsuli.hu. Támogatást kapott a nem elsősorban cikkeiről ismert Dalok.hu és Koncert.hu, a Zeneszöveg.hu pedig a CSTP-ben részt vevő együttesek bemutatására “dalaikon, dalszövegeiken keresztül”. Valamint több megyei lap is közöl majd könnyűzenei cikkeket a CSTP támogatásából.

Az NKA honlapján ugyanott szerepel a Magyar Könnyűzenei Örökség alprogram három támogatottja is: a Cseh Tamás Archívumot gondozó nonprofit kft., a kutatásokat, beszélgetéseket, előadásokat szervező Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Kft., valamint a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: