Csak a DJ-knek szóló bolt marad a Beatport, minden mást bezár

A Beatport régóta a meghatározó elektronikus zenei online áruház, amelynek tulajdonosa, az EDM óriáscég SFX csődbe ment, és – mint arról itt írtunk – a Beatporttól árverésen kívánt megszabadulni. Azonban a május eleji határidőt először kitolták, most pedig bejelentették, hogy fel is függesztik – bár a beérkező ajánlatokat azért megfontolják.

Ami rövid távon ennél fontosabb: már péntektől kikapcsolnak minden olyan szolgáltatást, amit a Beatport az utóbbi években indított el: az okostelefonos appot, a zene- és videóstreamet, a híreket és az események listázását. A Beatport ismét csak az lesz, ami 12 évvel ezelőtti indulásakor volt: online áruház, amely elsősorban DJ-knek szól.

Érdekes a magyarázat a hivatalos honlapon: amikor az SFX három éve megvette a Beatportot, “a víziónk az volt, hogy egy olyan platformot alakítsunk ki, ahol a DJ-k és az elektronikus zene rajongói találkozhatnak. Azonban miközben ennyi dologgal próbálkoztunk egyszerre, szem elől tévesztettük azt, hogy a leglojálisabb közönségüket, a DJ-közösséget a lehető legjobban kiszolgáljuk.” Mint írják, a legfontosabb dologra, a zeneáruházra fognak fókuszálni, és “már nem akarnak egy újabb választási lehetőséget kínálni a stream szolgáltatások tengerében”.

A korábban nyereséges Beatport 2015-ben éppen azért lett veszteséges, mert a most leállított szolgátatások fejlesztésébe rengeteg pénzt fektettek. A Billboard úgy tudja, hogy az átszervezett cégtől 49 dolgozót bocsátanak el.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d