FRISS INFORMÁCIÓ– VIVA TV adatszolgáltatási problémák

Mint azt pár napja cikkünkben megírtuk, a VIVA TV 2015-ös elhangzási adatainak jelentős része sajnos hiányzott a május 17-i  felosztásból. Az Artisjus választott képviselőinek kérésére és aktív bevonásával az Artisjus munkaszervezete megoldást talált arra, hogy már 2016 júniusában korrigálja a televíziós felosztását. Ez azt jelenti, hogy a 2015 első három negyedévében történt VIVA TV-s játszások után 2016. június 27-én megtörténik a jogdíjak felosztása és kifizetése.

Mi a friss fejlemény?

Az Artisjushoz a mai napon új adatszolgáltatás érkezett a problémás 3. negyedévi VIVA-elhangzásokról.

Ez helyre tudja hozni a múlt heti hibás felosztást?

Igen. A rendkívüli helyzetre és az érintett szerzők nagy számára tekintettel korrigáljuk a májusi felosztást. A beérkezett adatszolgáltatás alapján kollégáink június végéig ismét elvégzik a 2015-ös adatokra épülő teljes televíziós jogdíjfelosztást és ráosztásait.

Ennek eredményeként 2016. június 27-én, a Nagyfelosztás #2 kifizetésének pillanatában minden szerző pontosan olyan helyzetbe fog kerülni, mintha a ma érkezett adatok már a májusi felosztás előtt, időben meglettek volna.

 
Milyen VIVA TV-s elhangzások kerülnek rendezésre 2016. június 27-én?

A fent leírt megoldás a VIVA TV 2015. 1-2-3. negyedévi elhangzásait tudja kezelni. A megérkezett 3. negyedévi riport adatai segítenek munkatársainknak abban, hogy a megelőző két negyedév adatai is feldolgozhatók legyenek.

 
M
ilyen VIVA TV-s elhangzások kifizetése várható csak 2017-ben?

A 2015. 4. negyedévi VIVA-adatszolgáltatás még mindig nem dolgozható fel. Ennek javítását február óta többször kértük a televíziótól, de ebben a problémában sajnos nem látunk előre lépést.

Ha a VIVA a jövőben kijavítja az adatszolgáltatási hibákat, akkor a 2017. májusi felosztásba kerülhetnek be a 2015. 4. negyedévi elhangzások, a 2016-os elhangzások adataival együtt.

Időszak Adatszolgáltatás rendben? Várható kifizetés dátuma
2015. 1. negyedév OK 2016. június 27.
2015. 2. negyedév OK 2016. június 27.
2015. 3. negyedév OK 2016. június 27.
2015. 4. negyedév HIBÁS 2017. május

Kit milyen felelősség terhel a kialakult helyzetért?

Egyelőre felelősségi kérdésekről még nem tudunk végleges tájékoztatást adni, a belső jogi vizsgálat tart. Az Artisjus első számú prioritása most a probléma elhárítása, minden erőforrást arra csoportosítunk át, hogy a frissen megérkezett adatok feldolgozása a Nagyfelosztás #2-vel egy időben megtörténjen és így a korrekcióra még idén júniusban sor kerüljön.

Szeretnénk Öntől és minden érintett szerzőtől elnézést kérni, amiért a kialakult helyzetről csak a felosztás után küldtünk tájékoztatást.

A jövőbeli hasonló helyzetek elkerülése érdekében azonnali hatállyal szigorítunk a rádiókkal és televíziókkal kötött szerződéseink adatszolgáltatási szabályain, és megerősítjük az ezzel kapcsolatos belső ellenőrzési és kommunikációs folyamatokat.Categories: Artisjus, Hírek

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: