Indul a Dal+Szerző Playlist!

A Zene Ünnepén elindul az Artisjus új projektje, a Dal+Szerző Playlist. Kéthetente jelentkező összeállításunk az új magyar zenéket, szerzőket, előadókat mutatja be. Elsősorban azoknak szól, akiket érdekel a magyar zene, szeretnének képben lenni, de nem tudják napi szinten követni a szaklapokat, zenei műsorokat; ám annál többre vágynak, mint hogy a rádióban hallják az aktuális slágereket, gyakran az előadó nevéről sem értesülve.

Egy-egy összeállítás nagyjából egy órányi zenét tartalmaz, a YouTube-on, Spotify-on és Deezeren playlistbe rendezve; ezekhez rövid, közérthető, az előadók történetét, főbb zenei, műfaji jellegzetességeit ismertető szövegek kapcsolódnak, a további ismerkedést segítő linkekkel.

A válogatás műfajfüggetlen; bízunk abban, hogy lesz, aki új kedvenceket talál, vagy akár korábban nem ismert, nem kedvelt stílusokra nyitottabb lesz. Mivel ma már alig van olyan előadó, akit “mindenki ismer” (pl. lehet, hogy valaki a neten sok százezres rajongótáborral bír, ám közben sokan a nevét sem hallották), vagy egy hirtelen betört előadó gazdag életműve maradhat homályban, ezért nem csak feltörekvő, új előadókat, hanem már befutottakat is bemutatunk. Válogatásunkat gyakran, de nem szükségszerűen valamilyen apropóhoz kötjük, legyen az egy zenei díj, hazai vagy nemzetközi verseny, toplistánk megjelenése, stb.

Nem titkolt célunk, hogy a zenei alkotók szerepére is felhívjuk a figyelmet, ezért minden zeneszámnál feltüntejük a zeneszerzők és szövegírók neveit is. Még egy adat látható a daloknál: az ISWC kód a zenék egyedi azonosítója, segít a dal elhangzásainak beazonosításában, történjen az itthon vagy külföldön, a Spotify-on vagy a YouTube-on.

Kérdéseket, észrevételeket erre az e-mail címre várunk.

A Dal+Szerző Playlist kísérleti jelleggel, zárt körben indult: azt a célt szolgálta, hogy az Artisjusban dolgozó munkatársak folyamatosan képet kapjanak a magyar zenéről; de most megnyitjuk a nyilvánosságnak.

Közzétesszük az eddig elkészült összeállításokat is:

Dal+Szerző Playlist: tavaszi toplisták

Dal+Szerző Playlist: Nagy-Szín-Pad, Petőfi Díj

Dal+Szerző Playlist: International Songwriting Competition, Nagyszínpad 2.

Dal+Szerző Playlist: Nagy-szín-pad 1

 

 

 Categories: Hírek, Playlist

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d