Itt a nyári Dal+Szerző magazin

Megjelentünk! Az Artisjus zeneipari, kulturális kiadványának legfrissebb száma már online is lapozható.  “Adott volt egy új, hatásos önkifejezési lehetőség, ami nagyon vonzotta azokat, akiknek valamilyen mondandójuk volt a világról. Én is így lettem zenész”. Címlapon az idén 70 éves dalszerző-előadó Bródy János, akivel a Körszállóban találkoztunk.

Már javában tart a fesztiválszezon – ennek apropóján a VOLT és a Balaton Sound társalapítójával vizsgáljuk a trendeket a fesztiválipar piacán.

Körüljárjuk a témát: milyen engedély kell egy zene reklámfilmes, videójátékos, játékfilmes felhasználásához- egyáltalán milyen lehetőségek vannak ezen a területen, hol vannak a buktatók? Tippeket adunk, hogyan boldoguljon a szerző a “sync” világában.

A Music Hungary konferencia összefoglalójából kiderül, hogy a hazai zeneiparban melyek a legfontosabb témák és irányok itthon. Aki lemaradt az eseményről, most pótolhat.

Több idei Artisjus-díjassal is készítettünk interjút: egyikőjük Szabó Zé, az év könnyűzenei szerzője, aki az eurovíziós dalválasztó show nyertes dalát is jegyzi. Balogh Máté komolyzenei kategóriában kapott Junior-díjat, most a magazin oldalain ismerhetjük meg jobban a 26 éves kortárs zeneszerzőt.  Molnár Tamás junior-jelölt szerző pedig elmeséli, hogy számára miben rejlik a dalszerzés misztériuma.

Kivételesen könyvet is ajánlunk: az Európa Kiadó, a Balaton, az Ámen, a Vidámpark gitáros-dalszerzője, Dénes József idén lenne 60 éves. Itt hagyott egy kéziratot, ezt Vass Norbert szerkesztette könyvvé. A Szökésben az idei Könyvhétre készült el.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d