Még több magyar zenével, rengeteg csatornával jön a megújult Deezer

A Deezer megújulása a felfedezést állítja a középpontba. Az előtérbe állított ún. csatornák műfajok és “hangulatok” szerint felosztva tartalmaznak majd a felhasználónak ajánlott zenéket, vagyis playlisteket, új megjelenéseket, ajánlott albumokat stb. – és ami olvasóink számára talán a legfontosabb, ezek a csatornák lokalizáltak.

Mint Szarvas Árpád, a Deezer magyar szerkesztője blogunknak elmondta, ez azt jelenti, hogy a magyar zenék még jobban előtérbe kerülnek a magyar felhasználók számára. A csatornák egy részében vegyesen lesznek külföldi és hazai zenék (ilyenre példa a jelenleg is elérhető playlistek közül mondjuk a Rock Metal Mánia vagy a Kerti Parti), más részében csak magyarok (a playlistek között ilyenre példa a Made in HU vagy a hip hopból és reggae-ből válogató Straight Outta HU).

Arról, hogyan kerülnek be a magyar zenék ezekbe a csatornákba, Szarvas Árpád azt mondta, hogy minden új magyar megjelenést látnak, meghallgatnak, így a megfelelő műfaji csatorna albumajánlójába be tud kerülni; és ha itt népszerű lesz, akkor “az előadói mixe is megjelenik a csatornán belül, valamint a ‘népszerű’ csatornában is megjelenhet (pl. egy playlisten, vagy akár előadói mix formájában)”, vagyis kiléphet a saját műfajának keretei közül.

A Deezer sajtóközleménye, illetve hivatalos blogja azt írja, hogy “legalább 20” ilyen csatorna lesz, közöttük hírek és podcastok is ; azt egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e magyar nyelvű az utóbbiak közt. Továbbá néhány országban (USA, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország) rádióadók is lesznek a Deezeren belül, azzal a kiegészítéssel, hogy ha tetszik egy dal a rádióban, akkor azt jelezhetjük a rendszernek, és így bekerül a kedvenceink közé.

Megújul továbbá a Deezer egyik kiemelt szolgáltatása, a Flow nevű személyre szabott mix. A TechRadar cikke szerint az új algoritmus többek között figyelembe veszi azt is, hogy milyen napszakban hallgatjuk, és ha például azt látja, hogy esténként a lassabb zenéket kedveljük, akkor ebben a napszakban ennek megfelelően viselkedik majd – de nem feltétlenül csökkenti a gyors zenék számát napközben.

A Deezer a változásokat nem mindenhol egyszerre vezeti be, de július végéig mindenkinél megjelennek majd – ami azt jelenti, hogy az előfizetőknél és az ingyenes felhasználóknál, az okostelefonos appban és a böngészőben futó verzióban is.

A Dal+Szerző magyar zenékkel foglalkozó rovata, a Playlist is jelen van a Deezeren.

Deezer Channels 2Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: