Világzenei fesztivált szervez a Hangvető showcase színpaddal, lehet pályázni

A 2015-ös, Budapesten rendezett Womex a magyar zenei élet egyik kiemelkedő eseménye volt (beszámolóink, interjúink itt találhatók). Idén a szervező Hangvető már csinált több komoly eseményt (például a Budapest A Capella fesztivált), de a legnagyobb dobást őszre tartogatták: október 13. és 16. között rendezik meg az első Budapest Ritmo fesztivált a CAFe Budapesttel együttműködve. A Budapest Ritmo témája “a sokszor valószínűtlen és meglepő találkozás: örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak közös játéka.” A Spanyolországban rendezett Womex több fellépője is eljön rá.

Emellett lesz egy showcase színpad is régiós zenekarokkal (mint ahogy már a Womex is a tágan értett kelet-európai régiót helyezte középpontba). Ezen négy magyar előadó mutatkozhat be, és mivel showcase, részben szakmai közönség előtt: a nemzetközi világzenei szakma mintegy ötven képviselője lesz jelen, fesztiválszervezők, ügynökök, promóterek és újságírók.

Mint a Womexen, most is pályázat útján választják ki a fellépőket, akik ezt a komoly lehetőséget megkapják: a Hangvető blogján olvashatók a részletek, a lényeg az, hogy angol nyelvű bemutatkozó anyaggal, három új számmal vagy videóval, riderrel és elérhetőségekkel kell jelentkezni, a határidő augusztus 20.

Womex

Womex, fotó: Somay MárkKategóriák:Hírek

Címkék:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: