Az A38 működteti a Cseh Tamás Programirodát

A korábban a Design Terminál keretében működő, majd tavaly nyár végén bezárt Cseh Tamás Programirodát az A38 Hajó működteti 2017-ben – derült ki a Cseh Tamás Program hírleveléből (illetve az NKA honlapjáról). A Nemzeti Kulturális Alap tavalyi, nyílt, az A38 által megnyert pályázatának kiírásából az derül ki, hogy 100 millió forintból a Programiroda segíti a különféle alprogramokat, ezek végrehajtóinak kapcsolattartását, a tapasztalatok feldolgozását; elősegíti a Nemzetközi Alprogram megvalósítását; felügyeli a kommunikációt (média, arculat, honlap stb.); megszervezi az induló előadók meghallgatását, a nyári fesztiválszezonban egy CSTP “roadshow”-t. Emellett két kisebb alprogram is ide tartozik: a Jogdíjbevételek Növekedését Ösztönző Alprogram (kutatások, konferencia), Zenei Menedzsmentet Támogató Alprogram. A Cseh Tamás Programirodának új vezetője is lesz: Boross Zoltán.

Jelenleg négy pályázat szerepel a magánmásolási díjból működő programban, amelyekre lehet jelentkezni, az első három esetén január 26-ig:

Fővárosi klubok: a korábban kifejezetten a vidéki klubok támogatását célzó CSTP 40 milliós keretösszeggel budapesti helyszíneket is támogat, egy hely legfeljebb 2 milliót kaphat.

Nemzetközi koncertek és turnék: a keretösszeg 100 millió, egy-egy fellépésre legfeljebb 600 ezer forint támogatás igényelhető.

Nyomtatott és online sajtó: a CSTP előadóinak is helyet adó nyomtatott vagy online médiumok egyenként legfeljebb 2 milliót nyerhetnek, a keretösszeg 22 millió. Most először lesz ettől különböző, könnyűzenei folyóiratra szóló támogatás is: nyomtatott folyóiratoknak 4, online lapoknak 2 milliós keretösszegű pályázatot írtak ki, ezekre február 1-ig lehet jelentkezni.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: