Önálló honlap indult a magánmásolási díjról és a visszatérítési lehetőségekről

A magánmásolási díj – vagy más néven üres hordozó díj – a szabad magáncélú másolatkészítés ellenértéke. Ez az egyetlen olyan jogdíj, amely nem a tényleges felhasználás engedélyezéséért, hanem a felhasználás lehetőségéért fizetendő. Újdonság a visszatérítési lehetőség.

A Gazdasági Versenyhivatal előtt a közös jogkezelők által tett kötelezettségvállalás értelmében a saját, professzionális alkotótevékenységet folytató szerzők visszaigényelhetik a magánmásolási díjat, ha az üres hordozóra kizárólag ilyen saját műveiket másolják.

Az öt érintett közös jogkezelő szervezet – az Artisjus, az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Filmjus, a Hungart és a MAHASZ – a mai napon közös tájékoztató honlapot indított:

www.maganmasolasidij.hu

A honlap szól a magánmásolási díjról, annak céljáról és felosztásáról. Emellett új elemként a visszatérítési lehetőségről és annak ügyintézéséről is részletes tájékoztatást ad.Kategóriák:Artisjus, Hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: