CSTP: 219 pályázat külföldi koncertre

A megújult, az A38 által vezetett (de nem az alá tartozó) Cseh Tamás Programiroda bemutatkozásán az egyik pont, amelyben megújulást ígértek, az aktívabb kommunikáció volt (lásd cikkünket), és valóban: rengeteg hír érkezik mostanában a CSTP háza tájáról.

Az egyik egy összesítés a január 26-án lezárult pályázatokról. A legérdekesebb talán a budapesti klubtámogatási pályázat, hiszen korábban csak a fővároson kívüli élőzenei helyszíneket támogatta a program, és a kísérletképpen elindított budapesti programnál már önmagában az érdeklődés mértéke is fontos jelzés. 35 klub adott be pályázatot a 40 milliós keretösszegre; egy-egy klub legfeljebb kétmilliót nyerhet. Bajnai Zsolt, a CSTP Ideiglenes Kollégium szerint a keretösszegeket idén nem fogják túllépni egyik pályázatnál sem.

A sajtótámogatási pályázatra kicsivel nőtt az érdeklődés: az előző ilyenre 23 pályázat érkezett, ebből 21-et támogattak; most 28-an pályáztak az NKA-hoz. Külföldi fellépésre összesen 219 jelentkező volt, itt 100 millió a keretösszeg. A nyerteseket a Programiroda exporttal foglalkozó munkatársa, Bali Dávid fogja segíteni a turnék megszervezésében, lebonyolításában, jelentős nemzetközi kapcsolataira támaszkodva.

Újra elindul a Backstage, a CSTP ingyenes, regisztrációhoz kötött zeneipari beszélgetéssorozata. Idén már vidéki helyszíneken is lesznek előadások, Budapesten pedig havonta egy, először február 24-én, többek között szó lesz a showcase fesztiválokról és a CSTP terveiről is; részletek itt.

A Programiroda megújulása kapcsán hosszú interjú olvasható az Indexen az irodavezető Boross Zoltánnal és Bali Dáviddal Lehet szexi egy állami program is címmel; ők a CSTP honlapon is bemutatkoznak egyegy rövid beszélgetésben.

Érdemes figyelni a CSTP honlap Hírek rovatát, hiszen az említettek mellett például tehetségkutatókról, showcase fesztiválok vagy nemzetközi dalszerző táborok pályázatairól is lehet itt értesülni.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: