Megjelent a tavaszi Dal+Szerző magazin

A friss lapszámban alaposan elmélyedhetünk a showcase fesztiválok világában, és játékos formában azt is letesztelhetjük, hogy mennyire Kodály-kompatibilis saját alkotómunkánk. Mint korábban is, ismét összeállítottunk egy Playlistet a magazinban szereplő zenészek munkáiból: több mint egyórányi zenét.

Az utóbbi idők legizgalmasabb magyar vonatkozású zeneipari eseménye az a kisebb népvándorlás, ami Európa showcase fesztiváljai felé indult. Úgy néz ki, hogy mi is egyre inkább szeretnénk felzárkózni a világhoz, felvenni a fonalat, bekapcsolódni, bemutatkozni produkciókkal. Van már saját showcase eseményünk is, mely leginkább a régióra fókuszál. Összeszedtük mindazt, amit erről a zeneipari szegmensről tudni illik, megszólaltatva hazai szakértőinket.

Showcase-ből és szorgalomból talán a Bohemian Betyars profitált a legtöbbet, hiszen ismert klubzenekarként járják már Európa koncerthelyszíneit. Folk-punk, csirkeláb-peace: mindent megtudunk Szűcs Leventétől.

Kodály-emlékévet tartunk, már javában zajlanak a kiváló zenepedagógus-zeneszerző halálának ötvenedik évfordulójához kapcsolódó események. Fel kell tennünk a kérdést: vajon valóban a Kodály-módszer országa vagyunk, ebbe az irányba tart a hazai zeneoktatás?

Címlapunkon egy olyan szerző –Egyedi Péter-, aki Óriás nevű zenekarával talán eddigi legerősebb és legsokszínűbb lemezét készítette el Minden villany ég címmel.

Folytatjuk producereket bemutató sorozatunkat, ezúttal Takács Zoltán Jappánt, a HS7 volt billentyűsét, a Soerii és Poolek oszlopát, legalább ötven album producerét látogattuk meg stúdiójában.

Molnár Tamás elsőként járt a stockholmi dalszerző táborban, beszámolt nekünk tapasztalatairól.

Továbbá: Barabás Lőrinc, DJ Bootsie, Márkus Tibor, Nádasdy Ádám a legújabb magazinban.

A MAGAZIN TELJES TERJEDELMÉBEN ITT ÉRHETŐ ELCategories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: