Nagyszabású dalfeldolgozós tehetségkutató és más zenei programok jönnek a YouTube-ra

Egy ideje úgy tűnt, hogy a YouTube kifejezetten elmozdul a zenés tartalmaktól más irányokba – a videómegosztó szeretné kiváltani a tévét, és erre alkalmasabbak a fiatalok között amúgy is már a legnagyobb, legbefolyásosabb sztárok közé tartozó youtuberek, mint az új klipekkel (hozzájuk képest legalábbis) ritkán előálló zenészek. (Ezért a YouTube algoritmusa is őket emeli ki – bővebben lásd itt.) Amikor bejelentették, hogy a Red előfizetés keretében exkluzív, csak a fizető felhasználóknak elérhető videósorozatokba fektet a Google, ezek között is csak egy, érintőlegesen zenei vonatkozású volt.

A napokban viszont újabb saját gyártású sorozatokat jelentettek be, és ezek között már több a zenés. A legfontosabb a Best. Cover. Ever. című műsor lesz, a tehetségkutatók és a YouTube-felhasználók között amúgy is rendkívül népszerű műfaj, a feldolgozások keveréke. A műsor által megnevezett dalok (Backstreet Boys: As Long As You Love Me, Demi Lovato: Confident, Jason Derulo: Trumpets, Charlie Puth: Attention – de jönnek még újabbak is) feldolgozásával lehet nevezni, a kiválasztott versenyzők pedig Los Angelesben magukkal az eredeti előadókkal adhatnak elő duettet.

Az egész világról lehet nevezni 13 éves kor fölött, csak az Egyesült Államokon kívülről beutaztatottaknak a megfelelő feltételeket (pl. vízum, ha szükséges) is teljesíteniük kell. A szabályzat külön kiköti, hogy sem az eredeti dal kíséretét, sem egyetlen, más által előadott számot vagy annak részletét nem szabad felhasználni a videóban. A műsor egyik producere Ryan Seacrest, aki többek között az egyik legsikeresebb tévés tehetségkutató, az American Idol műsorvezetője is volt.

Ezen kívül elindul még a Katy Perry Live Special, amin az énekesnő bemutatja, hogy “a lelkét lemeztelenítő” új albumát “milyen tapasztalatok és érzelmek formálták”. Az I Am: Demi Lovato pedig Demi Lovato albumának születését, no meg személyes történetét mutatja be egy teljes éven keresztül.

Ezek a videósorozatok csak a YouTube-on lesznek elérhetők, de szemben a korábbi, YouTube-sztárokkal a Google finanszírozásában készült sorozatokkal, nem kizárólag az előfizetők számára.

Mint a Billboard összegyűjtötte, mostanában több nagy platform is hírt adott készülő, saját gyártású zenei tartalmakról: a Twitteren a Live Nation segítségével koncertközvetítések lesznek, az Apple Music pedig Sean “Puffy” Combs meghatározó kiadójának történetét bemutató dokumentumfilmet mutat be Can’t Stop, Won’t Stop: A Bad Boy Story címmel.



Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading