Juss ki, hozd be – kétnapos konferencia a zenei exportról

A zenei exportot mutatja be több szempontból a Juss ki, hozd be konferencia, a Cseh Tamás Program Backstage programjának extra kiadása június 22-én és 23-án. Az első napon, csütörtökön több európai exportiroda munkatársai beszélnek arról, ők hogyan csinálják. Itt lesz például a holland Ruud Berends, aki nemcsak a Dutch Impact, hanem az Eurosonic Noorderslag vezetésében is benne van (és a BuSH-on járt nálunk tavaly). Rajta kívül a cseh exporton dolgozó Náray Márton, a rövid idő alatt komoly sikereket elért észt, valamint a lengyel irodák munkatársai tartanak előadásokat.

Június 23-án, pénteken két másik oldalt ismerhetünk meg. Egyrészt három klub mondja el, hogyan válogatnak az európai piacról: a brüsszeli, európai szinten is az élvonalban lévő Ancienne Belgique, valamint egy cseh és egy szlovén klub munkatársai beszélnek erről. Két magyar előadó tapasztalatait is megismerhetjük: a kontinensen rendszeresen turnézó Bohemian Betyars, valamint a magyar indulással egyszerre a német piacot is becélzó Babé Sila (avagy Barbara Stahl) menedzsere, Jeges Zsolt (MamaZone) tart egy-egy előadást.

A helyszín az A38, a programok 22-én és 23-án is 10-től kb. 14 óráig lesznek. A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program itt tekinthető meg. Mindez a Cseh Tamás Program elmúlt három évét bemutató, négynapos CSTP Feszten belül lesz, ahol számos támogatott előadó lép fel, és a Hangszert a kézbe vándorkiállítás budapesti állomása is ebbe illeszkedik.



Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading