Juss ki, hozd be – kétnapos konferencia a zenei exportról

A zenei exportot mutatja be több szempontból a Juss ki, hozd be konferencia, a Cseh Tamás Program Backstage programjának extra kiadása június 22-én és 23-án. Az első napon, csütörtökön több európai exportiroda munkatársai beszélnek arról, ők hogyan csinálják. Itt lesz például a holland Ruud Berends, aki nemcsak a Dutch Impact, hanem az Eurosonic Noorderslag vezetésében is benne van (és a BuSH-on járt nálunk tavaly). Rajta kívül a cseh exporton dolgozó Náray Márton, a rövid idő alatt komoly sikereket elért észt, valamint a lengyel irodák munkatársai tartanak előadásokat.

Június 23-án, pénteken két másik oldalt ismerhetünk meg. Egyrészt három klub mondja el, hogyan válogatnak az európai piacról: a brüsszeli, európai szinten is az élvonalban lévő Ancienne Belgique, valamint egy cseh és egy szlovén klub munkatársai beszélnek erről. Két magyar előadó tapasztalatait is megismerhetjük: a kontinensen rendszeresen turnézó Bohemian Betyars, valamint a magyar indulással egyszerre a német piacot is becélzó Babé Sila (avagy Barbara Stahl) menedzsere, Jeges Zsolt (MamaZone) tart egy-egy előadást.

A helyszín az A38, a programok 22-én és 23-án is 10-től kb. 14 óráig lesznek. A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program itt tekinthető meg. Mindez a Cseh Tamás Program elmúlt három évét bemutató, négynapos CSTP Feszten belül lesz, ahol számos támogatott előadó lép fel, és a Hangszert a kézbe vándorkiállítás budapesti állomása is ebbe illeszkedik.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d