A legmenőbb supervisor is jön a novemberi BuSH-ra

Idén is megrendezik a budapesti, de a teljes közép-kelet-európai régióra koncentráló showcase fesztivált és konferenciát, a BuSH-t. November 15. és 17. között tehát megint lesznek koncertek, előadások és kerekasztal-beszélgetések, speed meetingek, szűkebb körben megrendezett workshopok – és persze spontánabb keretek között személyes találkozások. (A régiós fókusz mögött álló koncepcióról itt írtunk, a 2016-os konferenciáról szóló beszámolónk itt található.)

Első körben két jónevű nemzetközi szakembert jelentettek be a szervezők. Kiemelt esemény lesz Nora Felder előadása: ő egy amerikai music supervisor, vagyis filmekbe és sorozatokba elhelyezhető zenékkel foglalkozik. Az ő nevéhez fűződik a közelmúlt legkarakteresebb zenéjű sorozata: a Stranger Things a nyolcvanas években játszódik, és a korból vett, vagy azt megidéző zenék a sorozatnak köszönhetően lettek nagyon felkapottak. Emellett például a Californication című sorozaton is dolgozott. Nora Felder nemcsak előadást tart, hanem ún. listening sessiont tart: meghallgatja és elemzi a jelentkezők zenéit. Rajta kívül a Music Ally ügynökség (és zeneipari lap) munkatársa, Wesley A’Harrah is itt lesz, hozzá is lehet jelentkezni zenekari promókkal, ezeket fogja elemezni. A honlapon már kaphatók early bird jegyek.

A tavalyi BuSH, illetve az itt elindult folyamatok eredménye egyébként több régiós előadó fellépése magyar klubokban, fesztiválokon, vagy például az, hogy a kijevi Atlas Weekenden egy egész színpad lesz New kids from the Bloc néven. Ugyanez a neve a most elindult, régiós fókuszú YouTube-csatornának is.

 Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: