Megjelent! Itt a nyári Dal+Szerző magazin

Megjelent a Dal+Szerző magazin 2017. nyári, 22. száma. Nyomtatott formában megtalálható az Artisjus rendezvényein, irodájában, olvasható online alább, illetve az oldalsó linkre kattintva. A benne szereplő zenéket blogunk Playlist rovatában szedtük össze, hogy az olvasás mellett könnyen meg lehessen hallgatni őket.

Először a Megasztár negyedik szériájában tűnt fel, majd szólóban ért el sikereket a mindössze 23 éves énekesnő. Úgy döntött, kezébe veszi az irányítást, és jelenleg a világ egyik legmenőbb egyetemén, az amerikai Berklee-n tanul ösztöndíjjal. Címlapunkon a zenéért szenvedélyesen rajongó Hien, akit a zeneszerzés mellett az új elektronikus irányról is kérdeztünk.

“A Dixit több szempontból első darab eddigi zeneszerzői munkámban. Így például abban is, hogy átszűrődik rajta az istenhit kérdése” – mondja Tornyai Péter, aki szövevényesen izgalmas; meglepetéseket, spirituális üzeneteket is közvetítő műveit a kritika és a pályatársak is ünneplik. Idén Junior Artisjus-díjjal tüntették ki, ennek apropóján és legújabb bemutatója alkalmából beszélgettünk.

Van jegyed? – kérdezik rossz arcú emberek a koncert bejáratánál. Merthogy nekik van, persze drágábban, mint a hivatalos. Így emlékszünk a jegyüzérekre, akik világát aztán a digitális forradalom alaposan felforgatta.  Olyannyira, hogy néhány nagy koncertszervező már elkezdett saját maga jegyüzére lenni: hivatalosan olcsón értékesíti a jegyeket, ezzel mind a jogdíjon, mind a közterheken spórol. Egy ismerős cég felvásárolja, majd magasabb áron értékesíti azokat nehezen lenyomozható weboldalakon keresztül. A másodlagos jegyértékesítésről írtunk a Jogi Esetek rovatban.

Adj helyet: az Artisjus idei életműdíjas szövegírója a tavaly elhunyt Dévényi Ádám. Legismertebb slágereivel emlékezünk a kivételesen tartalmas életútra.

“Úgy gondolom, minden dal egy kisgyerek, akire oda kell figyelni, fel kell nevelni, és akkor szépen kibontakozik”. A nyári lapszámban is folytatjuk a producereket bemutató sorozatunkat – ezúttal Schram Dávidot kérdeztük, aki Kanadában él és dolgozik, de Skype-on elérhető volt egy interjúra.

A legújabb Dal+Szerző már elvihető irodánkból, rendezvényeinkről, és szokás szerint online is lapozható.

 

 

 Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: