Szeptemberben tartják a magyar független kiadók első vásárát

„Működik ma Magyarországon pár tucatnyi független kiadó, amik jobb esetben már hallottak egymásról, de eddig nem igazán volt alkalmuk rá, hogy találkozzanak, megismerjék egymás cuccait és közben mindenki jól is érezze magát. A Budabeats Records ezen szeretne változtatni az Independent Label Fair Budapest megszervezésével, ami Magyarország első kifejezetten kis kiadóknak és közönségüknek szóló vásáraként arra törekszik, hogy a független színtér szereplői kilépve az online térből összejöjjenek, bemutassák portfóliójukat egymásnak, de főleg a közönségnek” – olvasható a szeptember 9-én, az Anker’tben tartott ILF (Independent Label Fair) Facebook-eseményének leírásában.

Bár a kis független kiadók között vannak olyanok is, amelyek csak a digitális térben működnek, itt kifejezetten olyanok jelentkezését várják (a leírásban megadott e-mail címen), akiknek fizikai kiadványokkal (is) foglalkoznak, legyen az kazetta, vinyl vagy CD. A nyitott közönség mellett maguk a kiadók is ismerkedhetnek egymással, információt cserélhetnek például a gyártással, terjesztéssel kapcsolatban. Lesz kerekasztal-beszélgetés, DJ-k és koncertek, valamint after party is.

Már 37 független kiadó jelezte, hogy ott lesz, köztük olyan ismert, nagy múltú cégek is, mint a Trottel vagy a Mana Mana, vagy az újabbak közül olyanok, amelyekkel gyakran találkozhatunk a zenei sajtóban (pl. Launching Gagarin, Normafa, ASAN, 8ounce stb.), de emellett valószínűleg mindenki találkozhat majd új, korábban számára ismeretlen kedvencekkel is. A szervező Budabeats egyébként ingyenes netlabelként indult, egy ideje azonban főként vinyllel  foglalkoznak, például a nevükhöz fűződik a Linda sorozat Vukán György által írt főcímzenéjének első (!) hivatalos megjelenése is.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: