Oktatófilm-sorozatot indít a CSTP, csökkent az előzenekari pályázat kerete

Hat részből álló oktatófilm-sorozatot indított a Cseh Tamás Program; mint írják: “ilyen átfogó, ingyenesen és bárki számára elérhető, magyar nyelvű mozgóképes tartalom még nem készült” a zeneiparról. A zenei menedzsmentet támogató alprogram keretében, a Majdnem Híres Rocksuli tanácsai alapján készült videók közül az első került fel most a YouTube-ra, ami a zenekar alapításánál tisztázandó kérdéseket járja körül. Elhangzik például, hogy a pénzügyeket mindenképpen ajánlott nemcsak megbeszélni már a legelején, hanem ezt írásba is foglalni – legalább egy e-mailben körbeküldeni mindenkinek, de akár még egy szerződés aláírása sem árthat.

Kiírt továbbá több pályázatot is a CSTP, ezeket itt lehet megtalálni az NKA honlapján. Ezek között egy nyílt pályázat van, az előzenekari, határideje október 13. Ilyen pályázatokat kezdetek óta kiír a CSTP, most az a változás, hogy az eddigi 80 milliós keretösszeg helyett idén csak 50 millió lesz. (2016-ban ráadásul még többet, 86 millió támogatást osztottak ki.) Egy-egy pályázó főzenekar továbbra is koncertenként legfeljebb 400 ezer forintot igényelhet (legalább hatot kell megvalósítani), és ennek továbbra is minimum 70%-át az előzenekar költségeinek fedezésére kell költeni.

Megjelent továbbá több meghívásos pályázat. A Hangszerek Országos Szövetsége a Hangszert a kézbe programsorozatát újabb öt megyeszékhelyre viheti el, 30 millió forintra pályázhat. Meghívásos pályázattal kívánja támogatni az NKA továbbá a ceglédi Dobmúzeumot, a budapesti Rockmúzeumot, illetve a poptörténeti tevékenységeket.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: