Elindult a regisztráció! Mától lehet jelentkezni két dalszerző táborba

Ahogy hírt adtunk róla korábban, az Artisjus támogatásával Stockholm, Párizs és London után Budapest ad otthont a svéd szervezésű, nemzetközi dalszerző tábornak, a Songwriting Campnek. Az esemény 2018. február 1-jén kezdődik és február 4-ig tart majd, a helyszín pedig a Brody Studios és a Brody Hotel. 21 dalszerzőt és producert várnak a világ minden tájáról Budapestre.

Házigazdai szerepének köszönhetően Magyarország összesen hét résztvevőt küldhet a nemzetközi táborba. Nekik mindössze a helyszínre utazás költségét kell állniuk, minden egyéb kiadást (a szállást, az étkezést és a részvétel egyéb költségeit) a szervezők és a szponzorok fedezik.

Huszonegy dalszerző költözik be a Brody Hotelbe február 2-án, ahol a szervezők naponta újabb háromfős csapatokba osztják őket, és abban a felállásban kell dalt írniuk, csapatként. Nem csak a nevében tábor: az esemény ideje alatt a 21 résztvevő mindvégig a szállodában lakik, és a számukra kialakított stúdiókban írhat dalt akár éjjel is.

A svéd szervezők célja, hogy így olyan zenei alkotók tudjanak együtt dolgozni, akik a fizikai távolság vagy apropó híján valószínűleg soha életükben nem találkoztak volna. A korábbi táborok résztvevői közül sokan az esemény után is kapcsolatban maradtak és közös dalokon dolgoznak. A szervezőknek éppen ez a célja: hidakat építeni az alkotók között, összehozni kreatív embereket Új-Zélandtól Ghánán át Mexikóig, hogy még több jó kapcsolat és ezekből még több jó zene szülessen.

A tábor nyelve az angol, ezért a jelentkezőkkel szemben elvárás a megfelelő nyelvtudás. Az is fontos, hogy a résztvevő tapasztalt, gyakorló dalszerző legyen, mert a többi országból is ilyen embereket toboroznak. Magyarországról Molnár Tamást választotta ki tavaly ugyanez a szervező csapat.

A budapesti eseményt a svéd Songwriting Camp Ekonomisk Förening szervezi, és az Artisjus mellett a Youtube és a CISAC is támogatja. Technikai szponzorok:  Auddly, Genelec, M-Audio, Fender, Aston Mics, Air Music Tech.

Mind a magyar, mind a külföldi résztvevőket a svéd csapat válogatja majd ki a jelentkezők közül.

JELENTKEZÉS A TÁBORBA ITT.

Emil Nils Nylander Photographer_csoport_res

A 2017. szeptemberi Párizsban tartott Songwriting Camp dalszerzői és a svéd szervezők (fotó: Emil Nils Nylander)

 

Ugyanezen a linken lehet mostantól jelentkezni a Zeneszöveg.hu által szervezett tállyai, szintén nemzetközi dalszerző táborba. Ez az esemény már korábban, idén novemberben lesz. A tállyai táborról további részleteket az esemény weboldalán osztanak meg a szervezők.

A BP Songwriting Camp “nulladik napján”, azaz február 1-jén az Artisjus egész napos expót szervez a dalszerzőknek a Budapest Music Centerbe. A DEX néven futó eseményen magyar és külföldi zeneszerzők, szövegírók,  producerek tartanak majd előadásokat, mesterkurzusokat és workshopokat. Az Artisjus célja az expóval, hogy kifejezetten a zenék szerzői számára teret adjon a szakmai kapcsolatépítésnek és a tapasztalatcserének. Így, aki lemarad a táborról, a DEX-en hasonlóan értékes élményeket gyűjthet és ismeretségeket köthet.

 

 

 Categories: Dalszerző Expo, Dalszerző Táborok, Hírek

Tags: , , ,

3 replies

  1. Mi a határideje a jelentkezésnek?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: