Sztárok és zeneipari programok a Budapest Music Expón

Több tízezer kipróbálható hangszer, zenei eszköz, hangszerbemutatók, koncertek, közönségtalálkozók – lapunk olvasói bizonyára jól tudják, hogy ezt kínálja az idén október 6. és 8. között a Hungexpo területén tartott nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítás, a Budapest Music Expo. Már csak azért is, mert 2006 óta rendezik ezt meg. Arra azonban érdemes felhívni a figyelmet, hogy lesznek egyrészt neves nemzetközi vendégek, valamint több izgalmas, szűkebb értelemben vett zeneipari program is – még ha talán a honlapon itt böngészhető programok bőségében nehéz is mindet megtalálni.

Több, a maga területén világsztárnak számító zenész-zeneszerző is megjelenik a Music Expón. Workshopot tart Anika Nilles dobos-zeneszerző, akinek YouTube-csatornáját 140 ezren követik; effekt- és erősítőbemutatót tart Alex Hutchings gitáros, aki szintén sok százezres, néha milliós nézettségeket ér el, csatornája itt van; dobbemutató tart Kaz Rodriguez, aki session zenészként olyanok mögött játszik, mint Rita Ora, Jessie Ware, a Plan B, vagy éppen a Cirque Du Soleil előadásain, és zeneszerzőként is sikeres. Ráadásul mindannyian zenélnek is különféle felállásokban.

Zeneipari jellegű előadások is lesznek. A Majdnem Híres Rocksuli “infópontján” például arról, hogy hogyan lehet áttörni a média ingerküszöbét; a ProArt / Fair Play standján pedig arról lesz szó, hogy “Hogyan használjuk profin a Facebook, YouTube, stb. adta lehetőségeket a zenéink, zenei karrierünk népszerűsítésére?” Az 1G School sem kizárólag keverésről, stúdióépítésről tart tájékoztatókat, hanem kiadói és marketing témákban is. Bemutatkozik a Cseh Tamás Program és külön annak könnyűzenei menedzserek képzését támogató, valamint a könnyűzenei örökség megőrzését szolgáló alprogramjai. Az Artisjus standjánál lehet szerzőként regisztrálni, ügyet intézni – többek között beragadt jogdíjakat “kiszabadítani” -, a szerzői jogdíjakról tájékozódni.

Továbbá számos Öröm a Zene Díjat kiosztanak, és az e néven tartott tehetségkutató országos döntőjét is itt kapják. A Budapest Music Expo honlapja itt található.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: