Likó Marcellel a címlapon – itt az új Dal+Szerző magazin!

Megjelentünk! Vad címlappal és a Vad Fruttik Artisjus-díjas frontemberével jelentkezik a Dal+Szerző legújabb lapszáma. Nem csak tartalmilag, külsőleg is megújult a magazin: fényesebb (mégis környezetbarát) papírral és új grafikával frissítettük. Zenét is adunk az olvasáshoz, ugyanis a magazin “meghallgatható”: ismét összegyűjtöttük azokat a zenéket, amelyekről a friss lapszámban olvasni lehet.

“Számomra a szabályos rezgés, azaz a zene egy isteni energia. Ez jól láthatóan a világon nagyon sokakat megmozgat – és alapjaiban mozgat meg. Ez az egyetlen olyan erő, amely képes közös nevezőre hozni a világon az összes embert” – mondja Binder Károly zeneszerző. 1365 koncert itthon és külföldön, 392 kompozíció, 43 film, színház és hangjáték zenéje, idén Artisjus Életműdíj foglalja össze munkásságát.

46 évvel ezelőtt John Lennon Imagine-jének bemutatása után az amerikai zeneműkiadók szövetsége bejelentette, hogy Yoko Ono az ikonikus dal társszerzője lesz. Hol húzódik a határ inspiráció és szerzőség között? A Jogi esetek rovatban ennek jártunk utána.

Lovasi András idén töltötte 50. születésnapját, ez alkalomból ad válogatáskoncertet 50 dalából. Válogatni pedig van miből – mintegy háromszáz dal került ki a kezei alól eddig. Ennek apropóján mi is összeszedtük emblematikus dalait.

(Érdemes a teljes képernyős nézetre -full screenre- váltani az olvashatóság kedvéért.)Categories: Dalszerzőkről, Hírek

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: