Még két konferencia idén: könnyűzene és oktatás, klubhelyzet

Évtizedek óta vissza-visszatérő téma a könnyűzene és az oktatás kapcsolata. A Cseh Tamás Program is felvállalta a témát egyik alprogramjában, és ezen persze az sem változtatott, hogy a név Hangfoglaló Program lett. A Legyen a könnyűzene mindenkié! című konferenciát november 21-én tartják a Budapest Music Centerben, másnap workshop lesz ugyanitt az elhangzottakból kiindulva, a témát interaktívan feldolgozva. A részvétel ingyenes, itt lehet regisztrálni.

A szervezők (a Hangfoglaló Program mellett a Szent György Nonprofit Kft.) a konferenciához még egy blogot is létrehoztak Poptanítás néven, ahol az előadók bemutatása és a sajtóban a témában megjelent cikkek szemlézése is megtalálható. Valamint a teljes konferenciaprogram is itt böngészhető. Előadások mutatják be a létező jó példákat a zeneiskoláktól az egyetemi képzésekig; lesz szó a zenetanárok képzéséről és európai körképet is kapunk a témában. Több külföldi előadó is érkezik, többek között a Malmöi Zeneakadémia tanára, Lars Andersson a híres (világsztár előadók, szerzők, producerek képzésében is hatékony) svéd modellt mutatja majd be.

Poptanítás

A magyar klubok helyzetéről is sok szó esik, de ilyen alapos konferenciaprogram még biztosan nem dolgozta fel a témát: a Hangfoglaló Program Backstage zeneipari sorozatának “extra” kiadása december 6-án, az A38-on reggel fél 10-től fél 5-ig csak ezzel foglalkozik, Ez a magyar klubhelyzet címmel.

Kovács Ákos Dadan, az egyik legismertebb menedzser – akiről a Fishing On Orfű fesztiválon színpadot neveztek el – előadásának témája az lesz, hogy “Ne csak koncertezz, juss előbbre a fellépésekkel!” Megismerhetjük majd a Hangfoglaló és a Publicus Research közös kutatása, valamint a független promóterek világát felmérő kutatás eredményeit. Másfél órás kerekasztal-beszélgetés mutatja be kis és nagy, fővárosi és vidéki, keleti és nyugati stb. klubok működtetésének kihívásait. Linczényi Márk a szponzoráció témájában két előadást is tart. A klubhelyzet bemutatása után még este hatig a Hangfoglaló / Cseh Tamás Program néhány sikersztoriját is bemutatják a Lóci Játszik, a Margaret Island és a Bohemian Betyars tagjai.

A teljes program itt található, az ingyenes programra ugyanitt lehet regisztrálni.Categories: Hírek

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: