Megérkezett Magyarországra az Amazon stream szolgáltatása is

28 új országban vált elérhetővé az Amazon Music Unlimited stream szolgáltatás, köztük Magyarországon is. Ezen a linken lehet megkezdeni a 30 napos ingyenes próbaidőt, és megnézni az ajánlatokat: az alapszolgáltatás havonta 4,99 euró (1566 forint), a hat főig használható családi csomag 7,49 euró (2351 forint).

A különlegesség pedig az Echo Plan, ami csak az Amazon Echo okos hangszórókkal használható, viszont a többinél jóval olcsóbb: havonta 1,99 euro (625 forint). Az Amazon Echo család termékei még Magyarországra nem rendelhetők meg, legalábbis az Amazon webáruházában, de hamarosan jönnek majd, és néhány másik webáruházban már most is meg lehet találni ezeket.

Mint arról többször írtunk blogunkon, a zeneipari elemzők szerint ez, vagyis az okosotthon rendszerbe integráltsága teszi igazán egyedivé a szokásos, kb. 40 milliós katalógust kínáló stream szolgáltatást: az, hogy vele a sokáig az okostelefonokon hallgatott digitális zene ki- vagy inkább visszalép az otthonokba; illetve a hangutasításos rendszer, ami minden más szolgáltatónál könnyebbé teszi a használatát. Az Amazon komoly forrásokat szánt arra, hogy a rendszer megértse azt, ahogyan az emberek amúgy természetesen beszélni szoktak a zenéről – ami eltér attól a logikától, ahogyan a zenei információkat a szolgáltatók általában rendszerezik (bővebben lásd e cikkünket.)

Ugyanakkor Alexát, vagyis az Amazon személyi asszisztensét csak angolul lehet arra kérni, hogy játsszon nekünk zenét – az Amazon közleménye nem említi, hogy ez más nyelvek elérhető lenne valamikor, csak azt, hogy a webes lejátszó és az app használható több nyelven (magyarul nem).

Az Amazon Music Unlimited katalógusa egyébként a szokásos, tehát mindazok a magyar kiadványok megtalálhatók benne, amik más stream szolgáltatóknál. Ugyan az említett közlemény szerint egyes playlisteket, “rádióállomásokat” “az Amazon Music szakértői “az újonnan belépő területekre szabtak”, ez nem jelenti azt, hogy az új belépőt bármilyen magyar tartalom fogadná a főoldalon. Feltehetően más szolgáltatókhoz hasonlóan a magyar dalok, albumok megjelennek azért majd az ajánlókban, ha valaki elég magyar zenét hallgat itt.

Amazon EchoCategories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: