Felsőfokú könnyűzenei képzés indul a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen könnyűzenei oktatást indít. Az egyetem hallgatói szabadon választható tantárgyként már a következő félében járhatnak énekes, gitáros, billentyűs, basszusgitáros és dobos képzésekre, magyar és angol nyelven – a jelentkezésről a Debreceni Egyetem honlapján lehet tájékozódni. Az órákat a Kőbányai Zenei Stúdió és az egyetem Zeneművészeti Karának oktatói tartják majd.

A hírnek önmagán túlmutató jelentősége is van, hiszen mostanáig a Kőbányai Zenei Stúdió adta a legmagasabb szintű, középfokú képesítést a könnyűzene terén. Most pedig nemcsak hogy egy felsőoktatási intézményben indul ilyen kurzus, hanem ráadásul tervben van az is, hogy akkreditált alapszakká fejlesztik a képzést. Ennek előkészítésével, a képzés felügyeletével Duffek Mihályt, a Zeneművészeti Kar professzorát bízta meg az egyetem. Az alapszakon az említettek mellett más képzések is indulhatnak: zenei menedzsereket, hangmérnököket is képeznének majd a jövőben a tervek szerint.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara az ország második legnagyobb zenei felsőoktatási képzőhelye, több mint 200 hallgatóval és 60 oktatóval. A Kőbányai Zenei Stúdió pedig húsz éve működik, több ezer zenész tanult már itt.Kategóriák:Hírek

Címkék:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: