Komoly szakmai elismerés Szép Fruzsinának a European Festival Awardson

A magyar közönség jól ismeri a European Festival Awardsot, hiszen 2011 óta számos díjat nyert a Sziget, a Volt és a Balaton Sound. Sok lap megírta, hogy a Sziget idén a line-upért kapott elismerést a Eurosonic Noorderslag konferencián tartott díjkiosztón. Azt már kevesebben tudják, hogy – mint a konceripar vezető szakmai lapja, a Pollstar megírta – Szép Fruzsina vehette át az Award for Excellence and Passiont, vagyis a szakmai kiválóságot és szenvedélyt elismerő díjat. A lap azt idézi a könnyes szemmel elmondott köszönőbeszédéből, hogy szerinte mindegyik jelölt megérdemelte volna a díjat, illetve hogy “nem állhatnék itt, ha nem tanultam volna mindannyiótoktól”. Szép Fruzsina korábban dolgozott a Szigetnél is, ma a Lollapalooza Berlin vezetőjeként ismert Európa-szerte. Magyar szakmai eseményeken is rendszeresen lehet vele találkozni, mint az például blogunk beszámolóiból is kiderül.

Szép Fruzsina Award

Fotó: Jeges Zsolt

A régió több fesztiválját is elismerték Groningenben: a legjobb nagy fesztivál szerb Exit lett; a szlovén MENT Ljubljana showcase két díjat is kapott (egyébként hamarosan megtartják az ideit, a Freakin’ Disco és a Fran Palermo lesznek a magyar fellépők, és ott lesz a HOTS is); a szlovák Pohoda pedig a zöld megoldásokért kapott elismerést.

Idén először ismerték el a politikai aktivitást, a Yourope nevű kezdeményezés (amelynek elindításában Szép Fruzsina is részt vett) díját a Roskilde nyerte. Az utóbbi évek prioritásait jól mutatja, hogy a Roskilde és a svájci Paléo megosztva nyert díjat “hostile vehicle mitigation” megoldásaiért – vagyis azért, ahogy megelőzik azt, hogy egy terrorista a tömegbe hajtson egy járművel. Jóval pozitívabb hangulatú kezdeményezés kapta a Brand Activation díjat: a Miele a Lowlands fesztiválon felállított hatalmas mosógépe, aminek belsejében maguk fesztiválozók tisztultak meg úgy, hogy közben bulizhattak – és hogy nehogy ne tudják ezt megörökíteni telefonjukkal, vízálló tokot kaptak hozzá.Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d