Songbook néven itt a megújult Zeneszöveg.hu

Mint arról itt részletesen beszámoltunk, a Zeneszöveg.hu terjeszkedni fog először a V4 országokban, aztán más régiókban. Ehhez egy új brand is társul, ez a Songbook. Most indult el a Songbook.hu oldal, amit követ majd a többi ország dalszöveggyűjtő oldala.

Az egyelőre tovább működő Zeneszöveg.hu-hoz képest első látásra feltűnő a megújult dizájn. A tartalmak természetesen megmaradtak – a Zeneszöveg és az Artisjus közötti, 2016-ban kezdődött együttműködés értelmében több tízezer dalnál ellenőrzött, pontos adatokkal, beleértve a szerzemény ISWC kódját is.

A dalszövegek – az Artisjus felmérésében és egy új nemzetközi kutatásban is igazolt – fontosságának felismerésére épül az új, Moodlyrix nevű funkció, ahol hangulatjelek által azonosított témákban (szerelmes, szakítós, haragos, vidám, szomorú, bulis) mémszerűen képekre írt dalszövegrészleteket találunk, amiket könnyen meg lehet osztani a közösségi felületeken. Egy-egy ilyen idézet mellett mindig ott vannak a szerzők, előadók, beágyazott YouTube-videó és iTunes-link. A későbbiekben új funkciók is jönnek majd az oldalra.

A Songbook az offline világban is aktív: mint arról már itt írtunk, 2018-ban már második dalszerző táborukat fogják megrendezni, amibe március 31-ig lehet jelentkezni.

Az egyik szerelmes üzenet a Moodlyrix szolgáltatásból:

halott-penz-van-valami-a-levegoben-89922-moodlyrix-songbook-1080pxCategories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d