Site icon

A Blahalouisianával a címlapon – itt a Dal+Szerző magazin tavaszi száma

Wolf Péterrel, a Blahalouisianával, Brandenburg Ádámmal és Iamyankkal jelentkezik a Dal+Szerző magazin legújabb száma. Friss zeneipari hírek, lemezajánlók és képek a februári Dalszerző Expóról. A magazin ismét “meghallgatható”: egy playlisten összegyűjtöttük azokat a zenéket, amelyekről a friss lapszámban olvasni lehet.

A tartalomból:

A magyar dalokat énekli a közönség, az angol számokat viszont azért szeretik, mert azokra sokkal jobban lehet táncolni.” A tavalyi a Blahalouisiana éve volt: showcasek, fesztiválok és második nagylemez.  Schoblocher Barbarával, a zenekar énekesnőjével és Jancsó Gábor basszusgitáros, dalszerzővel beszélgettünk.

A maipop műfaj be van kényszerítve egy keskeny mezsgyére, ami a média hatása, hogy kiszolgáljon egy elképzelt tömegigényt.” Az idei Artisjus Életmű díjazott Wolf Péter a beatzene hatásáról és a szabad zeneszerzés élményéről mesélt nekünk.

“Nagyon érdekel, hogy a különböző hangszeres összeállításokból milyen színeket lehet kikeverni. Az élő zene, a koncert szituáció varázsa mindig magával ragadó” – a sok területen alkotó friss Junior Artisjus-díjas zeneszerzővel, Brandenburg Ádámmal filmzenéről, szakrális zenei hatásokról és absztrakt koncertzenéről beszélgettünk.

Megtetszett, hogy rock attitűddel állnak az alapvetően elektronikus zenéhez.” Interjú a dobosból lett multiinstrumentalista producerrel. Iamyank a kezdetekről és Magyarország első zenei producerképzéséről mesélt nekünk.

A tavaszi lapszámban a körüljárjuk a Spotify tőzsdére lépésének részleteit, és a dalszöveg fontosságának növekedését a stream környezetben.

A magazin teljes tartalma elérhető online is. (Válts teljes képernyős nézetre a jobb olvashatóságért.)

 

Exit mobile version