Májusban rendkívüli választás lesz az Artisjusnál

Az Egyesület rendkívüli választást tart abból a szomorú apropóból, hogy Melis László hegedűművész és zeneszerző, az Artisjus Komolyzenei Szerzők Osztályának és Felügyelő Bizottságának tagja, 2018. február 12-én elhunyt. A Felügyelő Bizottság az egyesület belső ellenőrző szerve, amelyet közvetlenül a tagok összessége választ. A májusi választáson a komolyzenei egyesületi tagok vehetnek részt. Részletes tájékoztatónk a választásról itt olvasható.

VÁLTOZÁS A KORÁBBI VÁLASZTÁSOKHOZ KÉPEST

Ha a mostani esethez hasonlóan nincs szükség soron kívüli választásra, négyévente választja meg az Artisjus tagsága a Felügyelő Bizottság (és a Küldöttgyűlés) tagjait. Az FB jelenlegi összetételét 2015 decemberében szavazta meg a tagság. Míg korábban csak személyesen, a választási gyűlésen lehetett részt venni a választáson, a májusban tartott rendkívüli voksoláson először elektronikus jelölésre és szavazásra is lehetősége lesz azoknak a komolyzenei szerzőknek, akik legkésőbb 2018. április 26-ig regisztrálnak online ügyintézéshez (vagy már korábban megtették ezt és rendelkeznek a belépéshez szükséges azonosítóval). Akik nem szeretnének élni a lehetőséggel, de élnének jelölési és szavazati jogukkal, azok személyesen, az Artisjus székházában is leadhatják jelölésüket és szavazatukat az alábbi időpontokban.

A VÁLASZTÁS MENETE

1. Jelölés

A választási folyamat a jelöléssel kezdődik. A komolyzenei osztály bármely tagja a megüresedett felügyelő bizottsági helyre jelölhet maximum 1 főt az Artisjus komolyzenei tagjai közül.  Azok a jelöltek, akik a tagsági osztály legalább 15 százalékának támogatását elnyerik, felkerülhetnek a végleges jelöltlistára. Jelölést 2018. május 2-től május 8. éjfélig tudnak leadni azok, akik elektronikusan vesznek részt a szavazásban online ügyintézési felületükön keresztül. Az online felületre nem regisztrált szerzők személyesen adhatják le a jelölésüket és a szavazatukat papíron az Artisjus székházában. Erre 2018. május 2-4. között és május 7-8. között lesz lehetőség ügyfélfogadási időben.

2. Választás

A végleges jelöltlistára felkerült tagok közül a tagság megválasztja a Felügyelő Bizottság új tagját. Egy tag egy jelöltre adhat le szavazatot. Szavazategyenlőség esetén pótszavazásra kerül sor, amin már csak a szavazategyenlőséggel érintettek közül kell választani. Az elektronikusan választók 2018. május 14-16. éjfélig adhatják le szavazatukat az interneten, saját online felületükre belépve. A személyesen, papír-alapon szavazók ugyanezeken a napokon, ügyfélfogadási időben szavazhatnak.

NEM TUD RÉSZT VENNI, DE MEGHATALMAZÁST ADNA?

Meghatalmazási nyomtatvány jelölésre letölthető innen.

Meghatalmazási nyomtatvány szavazásra letölthető innen.

Meghatalmazással is részt lehet venni a választáson, erre azonban csak a papír-alapú, személyes jelölésnél és szavazásnál van lehetőség (elektronikusan nem). Arról, hogy ki lehet meghatalmazott és ilyen esetben hogyan zajlik a szavazás, a részletes tájékoztató 4.1.2. pontjában olvashat.

 

 Categories: Artisjus, Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d