Fábián Juli dalait elevenítik fel vasárnap este zenésztársai

Bár elsősorban előadóként ismert, az Artisjusnál 52 olyan zeneszámot tartunk nyilván, amelynek szerzője (is) volt Fábián Juli. Május 6-án este zenésztársai, barátai koncerttel elevenítik fel a tavaly decemberben elhunyt énekesnő sokszínű munkásságát.

A koncert bevételeit jótékony célra fordítják a szervezők: a befolyt összeg az újonnan létrehozott Fábián Juli Alapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.

A koncert leírása szerint “a program Juli életpályáját követi végig azokon a dalokon keresztül, amiket Juli írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel, és akikkel a legszorosabb baráti viszonyt ápolta”.

A koncert kiemelt blokkja lesz utolsó együttesének, a Zoohacker-rel közös hét fős “Fábián Juli & Zoohacker” zenekar fellépése. Palásti-Kovács Zoltán, azaz Zoohacker a szakma elismerését is elnyerte: 2013-ban ő kapta az Artisjustól az Év Könnyűzenei szerzője díjat. Az átadóra akkor Fábián Juli kísérte el, akinek akkor megköszönte a díjat is.

Bár elsősorban előadóként ismert, Fábián Juli 52 dalt tudhatott magáénak társszerzőként is (az Artisjus nyilvántartása szerint).

Top 5 legtöbbet játszott Fábián Juli-dal

1. Girly

2. Sizzlin

3. Like a Child

4. Liberation

5. Shine

 

 

 



Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading