Fábián Juli dalait elevenítik fel vasárnap este zenésztársai

Bár elsősorban előadóként ismert, az Artisjusnál 52 olyan zeneszámot tartunk nyilván, amelynek szerzője (is) volt Fábián Juli. Május 6-án este zenésztársai, barátai koncerttel elevenítik fel a tavaly decemberben elhunyt énekesnő sokszínű munkásságát.

A koncert bevételeit jótékony célra fordítják a szervezők: a befolyt összeg az újonnan létrehozott Fábián Juli Alapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.

A koncert leírása szerint “a program Juli életpályáját követi végig azokon a dalokon keresztül, amiket Juli írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel, és akikkel a legszorosabb baráti viszonyt ápolta”.

A koncert kiemelt blokkja lesz utolsó együttesének, a Zoohacker-rel közös hét fős “Fábián Juli & Zoohacker” zenekar fellépése. Palásti-Kovács Zoltán, azaz Zoohacker a szakma elismerését is elnyerte: 2013-ban ő kapta az Artisjustól az Év Könnyűzenei szerzője díjat. Az átadóra akkor Fábián Juli kísérte el, akinek akkor megköszönte a díjat is.

Bár elsősorban előadóként ismert, Fábián Juli 52 dalt tudhatott magáénak társszerzőként is (az Artisjus nyilvántartása szerint).

Top 5 legtöbbet játszott Fábián Juli-dal

1. Girly

2. Sizzlin

3. Like a Child

4. Liberation

5. Shine

 

 

 Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: